A bárányfelhők útja

2019.12.03

(....)

Ha céljaid vannak, akkor valami mindig az utadba áll, és minél erősebbek ezek a célok, annál több és annál magasabb előtted az akadály.

A te agyad tele van célokkal, és ezek megszabják az irányt. A Teremtés csak létezik, cél nélkül. Nem megy sehová. Nincs cél, és nincs ok. Amint terveid születnek, ellentétbe kerülsz a Léttel. Ne felejtsd, amit mondok: ellentétbe kerülsz, és a Lét milliószor erősebb nálad. A Lét ellen lehetetlen győzni. A te életed parányi; hogyan tudnál te az élettel harcolni? A Lét végtelen. Lehetetlen győzedelmeskedni felette. Elképzelhetetlen, hogy egy "személy" legyőzze. És soha ne feledd, a Teremtés cél nélküli. Terveid csak neked vannak, ezért vagy mindig te a vesztes.

A bárányfelhő sodródik, amerre a szél viszi. Nem ellenkezik, nem harcol, nem birtokol, és mégis mindenek fölött van. A bárányfelhőt nem tudod legyőzni vagy leigázni. Ő nem gondolkodik, őt nem érintik sem a teóriák, sem az ideológiák - ezért legyőzhetetlen. Ha célt tűzöl ki magad elé, ha indokokat keresel, vagy tartalom után kutatsz....ha bolond fejjel azt hiszed, hogy majd elérsz valahová, már meg is szülted a problémáidat. A vesztes pedig te leszel, az biztos. A vereséged a Lét lényege.

Osho