Spiritualitás

A korábbi bejegyzéseket alul tudod elérni.

A felébredéses beszélgetések alatt mindig nagyon erős jelenlét jön létre körülöttünk. Ami egy csodás megtapasztalás. Azonban meg kell értened, hogy nem a jelenlét a fontos. Mert a lényeg a beszélgetés során megtapasztalt pillanat, amikor az igazi éned felismerése megtörténik. A jelenlét csak a köret körülötte.

A személyes találkozókon általában előkerülnek a különböző felébredt tanítók és tanításuk értékelése is. Ilyenkor el szoktam mondani, hogy általánosságban úgy csoportosítom a tanítókat, hogy vannak a felébredettek, akik a felébredésről beszélnek (Mooji, Spira, Tolle), vannak az álfelébredettek, akiknek közük sincs a témához (Ken Wilber, Hawkins,...

Ha megtörténik veled a felébredés, akkor megérted, hogy semmit sem te irányítasz. Megérted, hogy te csak egy látszat karakter vagy az élet nevű színdarabban. Megérted, hogy az élet veled csak történik, és nem te csinálod. És megérted, hogy ennek a tudásnak a birtokában kell majd leélned az életedet.

A felébredetteknek két csoportja van a tanításuk alapján. Az egyik csoport tagjai a tanítványok ego életével foglalkozik. A másik csoport ellenben nem foglalkozik az egoval, hanem csakis a felébredt én keresésére fókuszál.

Egy remek videó Adyashantitól, melyben az igazi lényünkről beszél. És hogy az ego ezt hogyan fedi el. Pontosan ugyanezeket magyarázom én is. Minden cikkem ebből a megtapasztalásból születik.