A Biblia

2019.12.09

A felébredt tudatosságú ember az, aki két nézőpontból képes látni a világot. Látja emberként, ahogy eddig is, de a felébredés eseményeként megjelenik benne egy új nézőpont, ami felette áll az emberi létének. Ebből a nézőpontból az emberi lét és annak a világa illúziónak, vagyis nem valóságosnak látszódik, érződik. Leginkább egy mozifilmnek tűnik. A megjelent új nézőpont egyfajta figyelő érzés az "éntudattal" párosulva, de mégis azon felül áll. Ez a figyelés mindenhonnan van, magában a térben érződik, mégis azon felül áll. Ez a figyelés, a teremtő figyelésének tűnik.

Felébredt tudatosságból szemlélve a Biblia, mint minden egyéb dolog, a teremtő teremtménye, az általa teremtett mesevilág része. Onnan nézve a Biblia is illúzió, azaz nem valóságos. Az egész történet nem más, mint egy film, aminek mi is a részesei vagyunk.

Felébredtként az a legkülönösebb, hogy úgy kell részt venned ebben az "élet" nevű játékban, hogy közben látod, hogy az egész csak egy fikció. A teremtő játéka. Az egész minden csak kitaláció.

Felébredtként egyedül, ami valóságosnak hat, az az érzés, az a nézőpont, ami megszületett benned a felébredés pillanatában. Minden más csak mese. 

Attila