A felébredés és a megvilágosodás nem ugyanaz az „esemény”

2019.12.29

Az alábbi videó mutatja, hogy mennyire összekeveredik a felébredés és a megvilágosodás fogalma, eseménye. Spira egy felébredt tanító, de a megvilágosodás kegyelmét nem kapta meg. Így azt gondolja, hogy a kettő egy és ugyanaz. Pedig nem. A felébredésről tud beszélni, pontosabban onnan beszél, de sok esetben a megvilágosodás szót használja rá szinonimaként.

A felébredés valóban nem más, mint egy pillanat, amikor megtaláljuk az önvalót, aki mindig is vagyunk. Erről beszél Spira ebben a videóban is.

A megvilágosodás azonban egy teljesen más megtapasztalás. Akkor egy teljesen más dimenziót tapasztalunk meg, ahol egylényegűek vagyunk mindennel, ahol az ego világával is egylényegűvé válunk. Ott eltűnik az illúzió is. Ott a figyelő nem különálló térként jelenik meg, hanem egylényegű lesz a térben megnyilvánult mindennel. Természetesen a szavak nem pontosan fejezik ki az eseményt, és megérteni sem lehet, amíg meg nem tapasztaltad. 

A felébredést bárki megtapasztalhatja, mert az vagyunk alapértelmezettként, csak nem látjuk. A megvilágosodás viszont nem tudod elérni. Vagy megkapod, vagy sem. Az kegyelem.

Attila