A felébredésről Bentinho Massaro tolmácsolásában.

2020.06.04

A feliratot alul tudod bekapcsolni.

Ez a kis videó remekül szemlélteti azt, hogy a felébredés után milyennek látod a világot. Hogy a felébredés után látod, hogy mindenki alszik. 

Azonban nem értek egyet a módszerrel, ahogy a felébredés elérésére buzdít. Mert amíg nem vagy felébredve, addig az én az egot jelenti. Az ego a vagyok, az ego érez. Ez olyan, mintha a vaknak mondanád, hogy ismételgesd, hogy látok, de ne csak mondjad, hanem érezd is. Naná, majd ettől fog látni. Ez nem így működik. De azért mondogasd csak, hátha beválik. 

És természetesen, ha felébredtél, az ego éned megmarad. Az ego énedet a harag ugyanúgy megtalálja majd, és meg is fog halni, mint mindenki más. De az igazi lényed, az örök entitás, az bizony halhatatlan. De érdemes pontosan fogalmazni, mert a nem felébredett ember azt gondolhatja, hogy a felébredés után az ego válik halhatatlanná, boldoggá, szeretetté. De ez nem így van. Az ego megmarad, az igaz lényed meg eleve halhatatlan volt, csak éppen végre felismerted.

Bentinho Massaro továbbra is ambivalens számomra. Persze azt teszi, amit tennie kell, de úgy érzem, hogy a népszerűség érdekében a spirituális keresők csodavárását is kihasználja. A felébredés realitását eltorzítja, és csak a szépet, a jót, a csodásat meséli el. Emiatt pedig a spirituális keresők a felébredéssel valami fantasztikus dologra számítanak, és azt keresik. Ez pedig így szerintem nem helyes.

Ne ragadj le egyetlen mesternél. Akkor higgy el valamit, ha azt több mestertől is hallod. Különösen figyelj Mooji, Adyashanti, Tolle, Papaji, Spira szavaira. De leginkább figyelj befelé. És találd meg azt, aki figyeli a gondolataidat, érzéseidet. Van ott valaki, aki mindennek a tanúja. Azt találd meg. 

Attila