A felébredett nem csodalény

2022.08.15

A legnehezebben azzal a problémával birkózok meg, hogy a keresők a felébredett embert valami csodalénynek gondolják. Olyan irreális elvárásaik vannak a felébredettel szemben, ami már bosszantó.

Természetesen ezek az elvárások a tudatlanságból fakadnak.

A felébredett állapotot csak egy felébredett értheti meg. Az ego ezt megérteni, felfogni, elképzelni nem tudja. Mégis, a felébredett mondanivalóját megpróbálják valahogy megmagyarázni, és már kész is a baj.

Különösen ránk, magyarokra jellemző ez az elképesztő csodavárás. Ha a felébredettnek nincsenek szárnyai, és nem lótuszülésben aranyló aurában repked a levegőben, akkor biztosan nem is az.

Pedig a felébredés a leghétköznapibb dolog, ami történhet veled. Észreveszed, hogy te nem a test vagy, hanem egy anyagtalan lény, aki csak az adott ego testen keresztül szemléli a világot. És mindig is ez a lény voltál, csak eddig nem vetted észre.

És ez a lény, az igazi éned, nem csinál mást, csak figyel. Figyeli, hogy mi történik veled, és mi történik a világban. Érzelem és gondolatok nélkül, csak figyeli az eseményeket.

De az ego én élete megmarad ugyanolyannak, mint volt, csak te már tudod, hogy nem az ego vagy, hanem egy benne lévő izé. "AZ".

Mégis mit lehet ezen túlbonyolítani?

Hát az egész annyira fura, hogy valójában felfoghatatlan, megmagyarázhatatlan!

Mert hiába mondja minden felébredett, hogy ő (az igazi énje) nem anyagból van. Te azt gondolod, hogy a teste van nem anyagból.

Hiába mondjuk, hogy halhatatlanok (mármint az igazi énünk) vagyunk. Te azt gondolod, hogy a testünk halhatatlan.

Hiába mondom, hogy szeretetből vagyunk. Te azt gondolod, hogy az ego énünk szeret mindenkit.

Nem érted meg, hogy amiről én beszélek, azt te nem láthatod. És amit te látsz, én nem arról beszélek. Az igazi énem láthatatlan, mert nem anyagból van. Az igazi énem egy másik dimenzió, amire az ego én fizikája nem vonatkozik. De ezt csak akkor érted meg, ha te is felébredsz. Mert addig ez számodra nincs.

A baj, hogy nem figyelsz arra, amit mondok, amit mondunk. Arra figyelsz, amit hinni akarsz. Hogy a felébredett egy csodalény, és te is azért akarsz felébredni, hogy csodalénnyé válj. Mert akkor minden jóra fordul. Gazdag leszel, egészséges, híres, és uralkodhatsz majd másokon.

És ez végtelenül bosszantó. Hogy te akarod megmondani, hogy milyennek kell lennie egy felébredettnek.

Ne megmondani akard, hanem akarj te is felébredni. Ne okoskodj, hanem csináld. Keresd, kutasd, figyelj, vedd észre. Ne magyarázz, hanem ülj le végre, és kezdj el befele figyelni. Keresd belül. Aztán majd megérted, miről beszéltünk egyfolytában.

Attila