A legnagyob kamu, a vonzás törvénye és a teremtés képessége

2021.05.06

Minden valamirevaló felébredett tanító tudja, jó esetben a tanítása része is, hogy nincs szabad akarat. Még egyszer mondom, hogy fel is fogd, nincs szabad akarat. A felébredés után ezt fogod tapasztalni.

Ízlelgessük egy kicsit, és logikusan nézzük végig ez mit is jelent.

A felébredés után látod, hogy a gondolataid nem a sajátjaid. Azt látod, hogy azok csak felbukkannak valahonnan a semmiből, megnyilvánulnak a test-elme rendszered fejében, majd hirtelen el is tűnnek a semmiben. Napi 50-70 ezer gondolatunk van, ami percenként 30-50 gondolatot jelent. Még egyszer mondom, percenként 30-50 spontán megjelenő gondolatod van. Percenként.

Azt is látod a felébredés után, hogy a cselekedeteid sem a tieid. Azok csak megtörténnek veled. Azt látod, hogy a test elme rendszered olyan, mint egy távirányítású robot. Tőled függetlenül cselekszik és gondolkodik. A cselekedeteit és a gondolatait valaki mintegy odateszi. Valaki mintegy távirányítja.

A felébredés után te, az igazi éned, csak szemléli ezeket a dolgokat. Szemléli, ahogy a test elme rendszer cselekszik, és szemléli, ahogy megjelennek benne a gondolatok.

Nos, ezért állítja minden felébredett, hogy nincs szabad akaratod, mert ahhoz hogy legyen, neked kéne kigondolnod a gondolataidat, és neked kéne irányítanod a cselekedeteidet. De ennek a szöges ellentétét tapasztalod.

Bírsz még követni?

Ugye érted már? Ha nem te uralod a gondolataidat, és nem te irányítod a cselekedeteidet, akkor nem te irányítod az akaratodat. Érted? Vagyis nincs szabad akaratod! Ez a valóság. Ez az igazság. Mármint ha felébredtél, ezt fogod tapasztalni.

Nos, ha ezt is megértetted, akkor már ki is következtethetted, hogy ha a vonzás törvénye és a teremtés is a gondolatok erejére fókuszál, amit már tudsz, hogy nem tőled származnak, akkor te nem tudsz se teremteni, sem bevonzani semmit. Ennyire egyszerű az egész. Vagyis az egész egy nagy kamu.

A legviccesebb az, amikor egy "felébredett" tanító egyszerre mondja azt, hogy nincs szabad akarat, majd tanítja neked a vonzás törvényét és a teremtést. És magyarázza neked, hogy nem szabad rossz dolgokra gondolnod, mert akkor azt is bevonzod.

Ha-ha-ha.

Te meg bekajálod. Mert elég lenne végiggondolnod, hogy ha nincs szabad akarat, akkor te hogy a csudába tudnál teremteni, ha az akaratod nem a tied. De sokkal jobb hülyének lenni, és követni azt, aki ezt az ellentmondást tanítja neked.

Ha-ha-ha.

A butaság ellen nincs orvosság. De hát úgyse te gondolod azt, amit gondolsz, ezért nem hibáztatlak. Veled a teremtő azt játssza, hogy buta legyél. Sajnálom.

Attila