A megmagyarázhatatlan megmagyarázása

2021.09.26

A felébredt állapotban az a legnehezebb, hogy nem lehet elmagyarázni, és nem lehet megértetni, hogy milyen is valójában.

Mert hogyan is érthetnéd meg, hogy az igazi éned olyan, mint a tér.

Mert milyen is a tér? Nos, nincsenek határai, nem anyagból van, nincs kora, neme, neve, minden belőle van, nem született és nem hal meg soha.

De amíg nem válsz térré, azaz nem ismered fel, hogy az igazi lényed maga a tér, addig ezt nem tudod felfogni.

Te most ennek a térnek egy összesűrűsödéseként tapasztalod meg magadat, ami maga a tested. És testként tapasztalva a világot el sem tudod hinni, hogy te nem csak a test vagy, hanem az azt körülölelő tér is egyben. Testként úgy érzed, vannak határaid. De amikor felébredsz, és végre térként érzékeled magad, akkor már tudod, hogy nincsenek. Soha nem is voltak.

Mooji ebben a videóban ugyanerről beszél. Nagyon jó a hasonlata, ahogy a halál közeli élményhez hasonlítja. Mert olyasmi, mint amikor kívülről látod magad. Annyiban különbözik, hogy úgy látod magad kívülről, hogy megmarad a belülről történő látás is.

És szintén nem tudja az ego megérteni azt sem, hogy mint tér, maga vagyunk a figyelés is. Mert az ego a figyelést egy cselekvésként érti, amit csinálni kell. Amikor felébredsz, akkor ez nem cselekvés, hanem állapottá válik. Egyszerűen azzá válsz. Mint ahogy a tér állapotot sem tudod csinálni, úgy ezt a figyelő állapotot sem. A felébredést követően azzá válsz. És ezt nem lehet megérteni.

De próbáld meg valahogy elplántálni a szívedben, hogy szeretnéd ezt megtapasztalni. Égő vággyal akard megtapasztalni, hogy milyen térnek lenni. Ez vezéreljen az utadon.

Attila