A spirituális tanítások két csoportba sorolhatók

2021.05.23

Az egyik csoport, amit Jézus, Mooji, Spira, Papaji, Anna Brown, és jómagam, Balogh Attila is képvisel, maga a felébredés tanítása. Ez a rövidebb út. Ez a közvetlen út. Mi csak és kizárólag arra koncentrálunk, hogy meglásd az igazi lényedet, aki a jelenlegi ego éned mögött van elbújva. A célunk, hogy vedd észre ezt a "valamit", amit hívhatunk tudatosságnak vagy a lelkednek is akár. Valójában nincs neve, kora, neme, és nem anyagból van. Azt szeretnénk, ha ezt megtalálnád.

És hogy miért? Mert ezzel azonnal véget ér a keresésed, véget ér az utazásod, véget érnek a kérdéseid. Mert ha megtalálod az igazi énedet, akkor megtalálod az igazságot is egyben. Minden kérdésedre a válasz is ő. Az összes problémádra a válasz is ez. Ez maga a cél, amit mindenki keres. Ami már eleve vagy, csak nem veszed még észre. Ez maga a megváltás. Ez maga az isteni lét. Ez maga a csoda, amire mindig is vágytál.

Ennek az elérése szerintünk a legfontosabb feladatod. Azt szeretnénk, ha felébrednél.

A másik csoport tanítói nem a felébredés elérésére fókuszálnak. Ők az ego életedet, vagyis a jelenlegi életedet akarják jobbá tenni. Ők nem akarják elmondani neked, vagy nem is tudják, hogy a felébredés elérése közvetlenül megoldaná az összes problémádat. Hiszen a felébredés után már nincs szükséged rájuk. Már nem tudnak pénzt lehúzni tőled, már nem tudnak uralkodni feletted, már nem kapnak majd abból a dicsőítésből semmit, amiben jelenleg részesíted őket. Hogy ezt tudatosan vagy tudattalanul teszik, nos az most lényegtelen. A lényeg, hogy ezen az úton sose, vagy csak nagy sokára fogsz tudni eljutni a megszabaduláshoz.

Persze ideig óráig nagyon jó lesz neked. Lesznek sikerélményeid, te leszel a legjobb tanítvány, a legjobb gyógyító, és majd később saját csoportod is lehet, ahol már téged fognak isteníteni. És te is "valaki" leszel. Az egod fényesebb lesz, mint valaha. És végtelenül csábító is az egész. Valaki lenni nagyszerű dolog. Én, én, én és csakis én. Nagyon nehéz ezzel versenyre kelni.

Mert ha felébredsz, az biztos, hogy nem leszel többet "valaki". Az igazi éned valójában a semmi és a minden egyszerre. És ez nem hangzik túl csábítóan. De ez az igazság. Az igazi lényed maga a minden, de ez a minden a semmiből áll. Én nem árulok zsákbamacskát. Ezt fogod találni. És amíg ego vagy, amíg valaki akarsz lenni, addig nem is fogod tudni, hogy ennél nagyobb dolgot nem fogsz találni a világban.

Csak arra kérlek, vizsgáld meg, hogy mit akarsz. A célhoz akarsz eljutni, vagy csak úszkálni a felszínen, míg bele nem fáradsz? Ha azt találod, hogy a cél elérése fontosabb, mint hogy te legyél a legnagyobb varázsló, akkor azt nézd meg, hogy a jelenlegi mestered a felébredést tanítja-e neked. Ha nem ezt tanítja, ha nem erről beszél, akkor gondolkozz el rajta, hogy mit lehetne tenned, hogy a célhoz közelebb kerülj.

Akarj felébredni. Ez a cél. Minden más csak időpocsékolás.

Attila