A spiritualitás nem misztikus

2022.01.06

Szeretnék egy tanácsot adni neked. Ha a felébredést keresed, azt ne a misztikumban keresd.

A spiritualitás nem más, mint a felébredés keresése. A felébredésé, ami által megtalálhatod az igazságot. Az igazságot, hogy te nem az ember vagy. Az igazságot, hogy az emberi világunk nem valóságos.

Ennek ellenére szinte minden spirituális kereső tévúton jár. Mert nem ezt keresik, vagy nem jó helyen keresik. Szinte mindenki a misztikumban keresi a felébredést. Pedig ott nem fogod megtalálni. Mert nem ott van.

A jelenlegi világunknak két oldala van. Egy realisztikus és egy misztikus. Sajnos mind a kettő illúzió. Igen, jól olvasod, a misztikus világ sem valódi. Hiába találsz rá. De ez utóbbi képes azonnal beszippantani, amint rátaláltál. Annyira varázslatos.

Hogy lehetne versenyezni angyalokkal, fénylényekkel, energetikával, reinkarnációval, családállítással, reikivel, théta healinggel, pránanadival, horoszkóppal, fekete mágiával, kristálytannal, és az ezernyi más ezo bigyóval. Ezek olyan csodálatosak, hogy hiába mondom, hogy ez is csak illúzió, úgyse hiszed el nekem. Ez olyan, mint a drog. Függőséget okoz. Érzelmileg kötődsz, aztán már mondhat neked bárki bármit. Te már csak ennek a világnak hiszel. Sajnos.

És aztán mi történik? A varázslatos misztikus világ megtapasztalása után, a felébredést, ha véletlenül rátalálsz, csalódásként fogod megélni. Mert a felébredés nem varázslatos. Ott semmi különös nincs. Az a legközönségesebb dolog a világon. Egyszerűen ráébredsz igaz önvalódra, ami mindig is ott volt, csak eddig nem vetted észre. És az a világ bár megmagyarázhatatlan, felfoghatatlan, mégis a legtermészetesebb, leghétköznapibb dolog. Egy vanság, egy tudomás, egy létezés érzés csupán. Angyalok nélkül, csakrák nélkül, szimbólumok nélkül, meditáció nélkül, mindenféle misztikum nélkül.

Az én mondanivalóm nem tud versenyezni ezekkel a misztikus megtapasztalásokkal. És nem is akar versenyezni velük. De az idő nekem dolgozik. Előbb utóbb kiábrándulsz majd a misztikumból, mert rájössz, hogy nem segítenek. Hogy ezektől nem szűnik meg a szenvedésed. És akkor már nem marad más, mint az igazság utáni vágy. Vágy arra, hogy felébredj.

Akkor majd hiszel nekem. Addig pedig élj meseországban. Mert most ezt kell megtapasztalnod. Nem hibáztatlak érte. Tik-tak :)

Attila