A teljes felébredéshez vezető út három lépése. Avagy tanácsaim a hogyanhoz.

2020.07.14

Az első lépés.

Amikor még teljes azonosulásban vagy a test elme rendszerrel, vagyis amikor azt mondod, hogy "én", akkor még a személyiségedre gondolsz, akkor spirituális értelemben még alszol.

Ahhoz, hogy felébredhess, ahhoz hogy elhidd, hogy a felébredés és a megvilágosodás létezik, hogy te nem a személyiséged vagy, meg kell tapasztalnod azt, hogy van valami más is a "világban", valami rejtélyes, különleges, mögöttes világ, ami az eddigi megszokott megtapasztalásaidon túl van.

Ezt az új megtapasztalást, vagy spirituális élményt, betekintésnek, vagy bepillantásnak hívjuk. Először ezt kell megélned.

Ezt nagyon sokféleképpen elérheted. Lehetnek ezek reiki, pránanadi, kapcsolatteremtő gyógyítás, meditáció, családállítás, transzlégzés, théta healing, és még ezernyi féle spirituális módszer, melyek kitárják egy másik világ kapuját előtted. Ezek mind lenyűgözőek, csodálatosak, varázslatosak. Menj, és keress valamit, ahol ezt megtapasztalhatod.

Azonban nagyon fontos, hogy ezek csupán spirituális élmények, és nem a felébredés. És ahhoz, hogy felébredhess, ezeket meg kell haladnod, vagy úgy is mondhatnám, hogy nem szabad hogy beleragadj bármelyikbe is. Hogy azt hidd, ez maga a spiritualitás. Mert nem, ez csak a felszín.

Egy régebbi írásomban, a mese egy királyról címűben, ezt fejtegettem, csak nem direktben. Megtalálhatod valahol lejjebb.

A második lépés.

Amikor már megtapasztaltad, hogy a való világ mégsem olyan egzakt, hanem igenis van valami azon túl, akkor a figyelmedet a csodás külső élmények helyett az én felé kell fordítanod. El kell kezdened keresni az igazi ént. Ami nem a személyiséged.

Például, ha eddig meditáltál, és megtapasztaltad az ürességet, a semmit, és arra törekedtél, hogy azt elérd, most engedd meg, hogy megjelenjenek azok a csúnya rossz gondolatok, és a megszüntetésük helyett kezd el figyelni őket.

Nézd meg honnan jönnek és hová lesznek. Számold meg őket, vedd észre, hogy milyen sok is van belőlük, és hogy mennyire összefüggéstelenek. Vedd észre, hogy érzéseket keltenek a testben. Vedd észre, hogy ezek az érzések ugyanúgy csak jönnek és mennek. Lásd meg, hogy ezek a test érzései, hiszen te meg tudod figyelni őket. Vedd észre, hogy ezek mind maguktól történnek, és hogy nem is te hozod őket létre. Vedd észre végre, hogy te nem a tested vagy, hogy te nem a gondolatod vagy, hogy te nem az érzésed vagy, hanem valami ezek mögött. Valami, ami mindezt figyeli. Valaki, aki meg tudja számolni a gondolataidat. Aki "látja" a gondolataidat. Aki tudomással van a gondolataidról.

És ha észrevetted, hogy ezek nem hozzád tartoznak, akkor menj oda ahhoz, aki te vagy, aki mindezt figyeli. Menj oda az igazi énedhez. És lepődj meg azon, amit ott találsz.

A harmadik lépés.

Ha megtaláltad az igazi énedet, és rájöttél, hogy nincs ott senki, kezd el vizsgálni ezt a senkit.

Kérdezd meg milyen nemű. Kérdezd meg hány éves. Kérdezd meg mikor született és mikor fog meghalni. Nézd meg miből van. Vizsgáld meg a határait, hogy meddig tart. És nézd meg, hogy mit csinál. És kérdezed meg, hogy ki ő.

És ha mindezt megtapasztaltad, akkor üdvözöllek a klubban. Ez a három lépcsőfok a teljes felébredéshez vezet.

Az első a bepillantás, hogy higgy benne, hogy létezik.

A második a felébredés, amikor megtalálod az igazi ént.

A harmadik, amikor már azonosulsz az új éneddel. Amikor már elmélyülsz benne.

Az már a teljes felébredés. Pontosabban a felébredés megértése.

Hajrá.

Attila