A végső konklúzió

2022.12.20

Immár 8 éve vagyok felébredett (és megvilágosodott).

A www.azvagyok.hu oldalt azért hoztam létre, hogy eloszlassak nagyon sok téveszmét, és segítséget nyújtsak a keresőknek az igazság megtalálása felé vezető útjukon.

A sok cikk alatt, amit írtam, folyamatosan mélyültem. De az idő előrehaladtával elfogyott a mondanivalóm. Elmondtam mindent, amit akartam. Végül már csak magamat ismételgettem.

Ezért az oldalt fejlesztve próbáltam kérdések feltevésére biztatni az olvasókat, hogy így azok megválaszolásával tudjak miről írni. De nem jöttek a kérdések. Hiába volt napi 400 oldalmegtekintés, nem tudtam aktívvá tenni az oldalt. Nem volt rá igény, hogy egyfajta közös tanulási folyamat alakuljon ki. Csak passzív tájékoztató szerepe(m) volt. Azonban ehhez már hozzátenni többet nem tudok.

Így az év végén a www.azvagyok.hu oldal megszűnik.

A legfontosabb, hogy ismerjük fel, hogy merre halad az utunk, és ne álljunk ellen annak. Az oldal, a mondanivaló, a tanítások egy kicsit a gyermekeim voltak, de most itt az ideje, hogy elengedjem ezt. Az oldal a funkcióját betöltötte. Feladata ezzel véget ért.

De hát a végső konklúzió?

Nos, a felébredés egy pillanat esemény, amikor felismered az igazi énedet. Felismered, hogy az igazi éned egy konkrét, mégis anyagtalan valami, ami egy helynélküli helyen található. Mégis a figyelmeddel oda tudsz menni erre a helyre, és onnantól onnan (is) látod a világot. Érzed, tudod, hogy az a térszerű, határtalan, névtelen, kortalan, halhatatlan, nemnélküli valami vagy, amit ott találtál. Az a valami az igazi éned. És nem a test. Mert a test csak egy ruha rajtad, amit viselsz magadon. Ha megkérdezik tőled, hogy ki vagy te, akkor ezt a magnevezhetetlen valamit érzed az énednek. És ennek a valaminek nincs neve. Úgy utalsz rá, hogy én "AZ" vagyok.

Az igaz felébredett legfontosabb ismérve, és ez a végső konklúzió tehát, hogy ő oda tud menni arra a helyre, ahol az igazi énje van. És tudja, hogy amit ott talál, az az "ÉN". Ami nem a jelenlét.

Az igaz felébredett onnan beszél, és nem róla beszél, amikor a felébredettségről szónokol. Ezt a helyet csak a felébredéssel érheted el. Utána azonban soha nem veszíted el. De amíg nem vagy felébredett, nem tudod, hogy ez hol van benned.

Hogy valaki felébredett-e vagy sem, csak egy másik felébredett tudja igazolni. Egyszerűen megkéri, hogy menjen oda az igazi énjéhez, és mondja el, hogy mit tapasztal onnan. És rögtön hallani, hogy valaki tényleg arról a helyről beszél-e, vagy sem. Ott ugyanis nincsenek angyalok és egyéb lények, nincsen teremtés, nincsenek tudatszintek, nincs gyógyítás, nincs varázslás, nincs mantra, nincs meditáció, nincs ima, nincsenek szimbólumok, nincs karma, nincs akasha, nincs semmilyen spirituális jelenség. Ott semmi ilyesmi nincs. Ha bármi ilyenről beszél valaki, akkor az a valaki még nem felébredett.

A felébredettség belül van. Semmilyen tanfolyammal elérni nem tudod. Csak befele figyeléssel tudsz rátalálni. Nem kell elmenned sehova, hogy megtaláld. Figyelj befele kitartóan, és találd meg azt a valamit, ami figyel kifelé. Észre kell venned azt a kifelé figyelő "nézést" (valójában ez az úgynevezett harmadik szem) és fel kell ismerned, hogy ez a kifelé néző anyagtalan vanság vagy. Fel kell ismerned, meg kell értened, hogy az a valami vagy te.

Ennyi az egész.

Attila