A világ nem valóságos. Egyedül Isten létezik. A világ maga Isten.

2022.09.10

Ez egy nagyon régi Advaita tanítás átfordítása a mi jelenlegi világunk elnevezéseivel.

Ennek megértésével ér véget a felébredés után a mélyülésed. Ha ezt megérted és tudomássá, azaz hitté válik benned, akkor az út végére értél.

De ezt megérteni még felébredettként sem egyszerű. Egoként meg se próbáld.

Az ego világa annyira valóságosnak tűnik, hogy a felébredéskor tapasztalt világot alig akarjuk elhinni. Hiába látjuk, hogy ott van az igazi én, hiába érezzük, hogy az milyen, mégis mivel szinte felfoghatatlan, ezért elhinni is alig tudjuk.

Tényleg ez az anyagtalan izé vagyok? Ez olyan hihetetlen!

Ahogy a beszélgetéseken is mondom, ezt felfogni, megérteni nem lehet. Csak elfogadni. De ehhez idő kell. Idő kell, hogy befogadd, idő kell, hogy belsővé váljon.

Első lépésként azt értsd meg, hogy ha az ego világa nem valóságos, akkor az teljesen nem valóságos. Olyan nincs, hogy csak egy kicsit nem valóságos, de ez meg az benne igen. Olyan nincs, hogy a gondolataink nem a mieink, de az érzéseket mi csináljuk. Bizony azok sem a mieink. Azt se mi teremtjük. És hát természetesen (egoként) teremteni és gyógyítani sem tudunk. Ha az egész ego világ nem valóságos, akkor meg kell értened, hogy ezek sem valóságosak. Minden illúzió. Minden. A legutolsó cselekedeted, gondolatod, érzésed sem a tied. Minden csak történik veled.

Ez a címben az első mondat állítása. Be kell fogadnod azt, hogy te csak egy színész vagy, aki semmit sem tud tenni a szerepe megváltoztatásáért. Irtó nehéz, de el kell ezt fogadnod. Hogy tehetetlen vagy. Add meg magad ennek.

A második nehézség, hogy én (az igazi énem) vagyok-e Isten? Ez egy nagyon fontos kérdés. Ha igen, akkor tudok teremteni. Ha nem, akkor nem. Ez egy nagyon nehéz kérdés. Sok felébredett itt akad el. Még komoly felébredett mesterek is azt vallják, hogy tudunk teremteni. Kvázi, hogy ők az Isten. De vajon igaz ez?

Meg kell értened, hogy csak Isten tud teremteni. Mert csak ő létezik. Nincs más rajta kívül. Ő az "egy". Csak ez az "egy" létezik. Nincs olyan, hogy Isten leválaszt magából egy különálló részt, és az külön életet él rajta kívül. És annak a valaminek külön akarata, külön élete legyen. Én azt találtam, hogy csak az "egy" létezik. Nincs kettő. Nincs különálló rész az "egy"-től. De vajon én (az igazi énem) vagyok Isten? Én vagyok aki teremt?

Nos, a beszélgetéssekkor ezt is elmondom, hogy mi (az igazi énünk) nem Isten vagyunk, hanem Istenből vagyunk.

Honnan tudhatod ezt meg?

Menj be az igazi énbe, és maradj folyamatosan ott. Ott tudsz maradni mindig? Naná, hogy nem! Előbb utóbb kiesel. Ha te vagy Isten, akkor hogyhogy kiesel? Ha te mindig bent akarsz maradni az igazi énben, ennek ellenére ki tudsz esni, akkor meg kell értened, hogy nem te irányítasz. Érted? Ha te akaratod ellenére kiesel, akkor az nem a te akaratod szerint történik. Vagyis kell lennie valakinek feletted, az igazi éned felett, aki ezt csinálja veled. Bírsz még követni? Tehát nem te (az igazi éned) vagy a végső és leghatalmasabb valami. Te csak abból vagy. Az igazi éned csak abból van.

Ide nem sokan jutnak el. És lehet, hogy te sem fogadod ezt el. Nincs is ezzel semmi baj.

Csak akkor kérlek, ha te vagy Isten, akár egoként, akár csak az igazi énként, akkor most ott azonnal ahol vagy, teremts egy Pizzát magadnak a semmiből. Sikerült? Nem? Akkor most elkezded megmagyarázni, hogy hát ez ilyen olyan okok miatt nem sikerül? Hogy idő kell hozzá? Meg hogy az ego világ szabályait nem szegheted meg? Ha te vagy Isten, bármilyen szabály köthet téged? Ha te vagy a leghatalmasabb és egyetlen létező teremtő, akkor téged köthet bármilyen szabály? Bármi korlát akadályozhat téged? Mikor elvileg mindent te hozol létre, és bármit meg is változtathatsz? Hiszen nincsen rajtad kívül semmi, ha te vagy az "egy" Isten. Akkor hogyhogy nem sikerült? Érted? Ha te vagy Isten, akkor neked bárhol bármikor bármit meg lehet tenned. Mert minden szabályt te hozol, és azokat bármikor meg is szegheted. Akkor hol van az a Pizza? Ha nincs, akkor nem te vagy Isten! Nem te teremtesz! Nem te vagy a végső! Igazam van?

Tehát az igazi éned, nem Isten. Csak Istenből van!

Ha sikerül ezt is elfogadnod, akkor már csak egy dolog van hátra. A harmadik mondat a címből. Hogy megértsd, az ego világa is maga Isten. Az ego világát is Isten csinálja. Az ego világa is Istenből van. Saját magából. Úgy, ahogy az van. Háborúval, és szerelemmel egyetemben. Az egész történelmünk Isten alkotása. A te életed minden pillanata Isten alkotása. Te önállóan nem létezel. Az egész világ Isten gondolata. Úgy ahogy van.

Kérlek értsd meg, hogy te csak vízcsepp vagy az óceánban. Nincs külön vízcsepp akaratod. Nincs külön vízcsepp léted. Te csak azt hiszed, hogy bármit megtehetsz. Te csak azt hiszed, hogy különállsz az óceántól. De csak az óceán létezik. Csak az "egy" létezik.

Ha ezt a három mondatot a címben megérted, ha ezt a hármat elfogadod, az út végére értél. És már nem lesz több kérdés. Már nem keresel tovább. Csak éled az életedet. A legnagyobb békével, ami csak létezhet.

Ámen.

Attila