Adyashanti – az igazi lényünk belül a semmi

2022.02.14

Egy remek videó Adyashantitól, melyben az igazi lényünkről beszél. És hogy az ego ezt hogyan fedi el. Pontosan ugyanezeket magyarázom én is. Minden cikkem ebből a megtapasztalásból születik.

De ahogy ezt a videót hallgatom, újra és újra rádöbbenek, hogy amíg meg nem történik veled is a felébredés, addig ezt nem fogod megérteni. Addig nem érted, hogy miről beszél, és hogy miről beszélek én. Hiába mondjuk, hogy ha befele fordítod a kamerát, amivel eddig kifele néztél, akkor ott a semmit találod. Az ürességet találod. Ami a valódi lényed. És hogy ez az üresség békés és nyugodt, de semmiképpen nem félelmetes.

Az ego azonban azt gondolja, hogy ha ott belül üresség van, akkor én, mint ego, nem is létezem, akkor én, mint ego, valójában senki vagyok, akkor én, mint ego, valójában halott vagyok. Mert az ego nem tudja azonosítani magát azzal, amit ott találsz. És ezért mindennel igyekszik ezt a megtapasztalást elfedni. És azt játssza, hogy amit ott találsz, az nem igaz, attól félni kell, az unalmas. Mert tudja, ha megérted, hogy valójában az vagy te, akkor az ego hatalma megszűnik. Akkor már nem ő irányít. És onnantól hiába csinálja a fesztivált, már csak kineveted.

Meg kell értened, hogy nem a belül lévő semmi nem létezik, hanem a kívül lévő ego, ami valójában nem létezik. És a belül lévő semmi az egyedüli valós dolog, és csakis az, az egyetlen létező "dolog". Az vagy te. Minden más csak illúzió.

De ezt csak a felébredés révén értheted meg.

Adyashanti pontosan erről beszél.

Attila