Pont fordítva kell csinálnod

2021.05.16

A felébredett tanítók sok fura dolgot mondanak. Ilyeneket: engedd el az akarást; legyél maga a szeretet; ne állj ellen az életnek, hanem áramolj vele; csak szemléld, ami történik; legyél maga az üresség; legyél maga a csend; hagyd, hogy minden úgy történjen, ahogy történnie kell; legyél maga a boldogság; legyél maga a béke.

Nos, mit tesz egy nem felébredett ember ezek után?

Ezeket, mint cél fogalmazza meg magának, amit el kell érnie.

Vagyis tényleg megpróbál szeretetté válni, békévé válni, akarásmentessé válni, stb. Minden erejét, figyelmét ezek elérésére szenteli. Ezernyi gyakorlatot fog alkalmazni, hogy csendben legyen. Elkezdi ölelgetni a fákat, a koldusokat, mindenkit, hogy szeretetté váljon. Egész nap csak meditál, hogy békévé váljon. Mindent elhanyagol, hogy akarásmentessé váljon. És megpróbál összhangba kerülni a természettel, hogy megtanuljon áramlani vele.

Hiszen a mester azt mondta, váljak ezzé vagy azzá, hát biztos igaza van, megpróbálom.

Azonban ez nem fog sikerülni.

Egy felébredett ember nem válik ezekké a dolgokká, hanem eleve az. Az igazi énem maga a szeretet. Maga a béke. Maga a boldogság. Maga az üresség. Maga az akarásmentesség. Maga az áramlás.

Ezeket nem csinálja a felébredett ember, hanem eleve az. A felébredés következménye, hogy rátalálsz az igazi lényedre (ami mindig is voltál, csak addig nem vetted észre) és egy pillanat alatt a fenti dolgokká is válasz egyszerre. Mert az igazi lényed alaptulajdonságai ezek a dolgok.

Tehát nem a fentebbi dolgokat kell elérned, aminek a hatására felébredsz. HANEM PONTOSAN FORDÍTVA KELL TENNED. A felébredést kell keresned, aminek a következménye lesz, hogy mindezen tulajdonságokká is válsz egyszerre.

Kérlek hagy abba ezen célok hajkurászását, mert TE nem fogsz tudni azokká válni. Az EGO nem tud szeretetté válni, békévé válni, boldogsággá válni. Az ego nem tud semmi olyasmivé válni, amit egy felébredett mond.

Ellenben a felébredés után észreveszed magadban azt a lényt, az igazi énedet, aki meg eleve az, eleve ilyen tulajdonságokkal bír.

Kérlek ne az ego énedre koncentrálj. Kérlek ne próbálj meg egoként felébredett tulajdonságokat elérni. Nem fog sikerülni. Ne a felébredés tulajdonságait akard elérni, hanem magát a felébredést, aminek következtében "AZ" leszel. Nem tudod elérni ezeket semmilyen gyakorlással. Hanem ahogy észreveszed az igazi énedet, azon nyomban ezekké is válsz egyben.

Nem tudom ennél jobban elmagyarázni.

Akinek kell, az megértette.

Attila