Az ego megmarad a felébredés után is!

2022.08.20

Anna Brown egy hiteles felébredt tanító. Onnan beszél és arról beszél. Egyetlenegy hátránya, hogy a mondanivalója nem visz közelebb a felébredéshez. Mert nincs a kezében a módszer. De ettől még nagyon értékes az, amit mond.

Nos ebben a videóban arról beszél bizony, amit én is számtalan cikkben írtam már, hogy a felébredés után a az ego nem tűnik el. Akármennyire is az az elvárásod, hogy igen. Az ego bizony megmarad. Ugyanúgy élned kell tovább az ego éned szerepét, és az ugyanúgy szenvedés központú, mint előtte volt. Mert az abszolút ezt játssza.

Úgyhogy ne várd azt, hogy a felébredéssel minden rossz eltűnik, és csak a szép jelenik meg. Mert az ego nézőpontjából, a te nézőpontodból, ez nem igaz. Aki azt állítja, hogy a felébredés után a tejjel mézzel folyó Kánaán jön el, az vagy hazudik, vagy nem pontosan fogalmaz.

Az ego nézőpontjából nem lesz Kánaán soha sem.

Ha már felébredtél, és rátaláltál arra, hogy te az abszolút vagy, és mindig is az voltál, akkor onnan nézve már látod, hogy az egész ego világ csak egy látszat világ. Hogy az egész nem valóságos. De ennek ellenére megtörténik, akármennyire is ellentmondásos ez a számodra.

Az egész olyan, mint egy film a tévében. Az sem valóságos. De jelenleg te még azt hiszed, hogy az a film az életed. Hogy te benne vagy a filmben, hogy az veled történik meg. A felébredés után már látod, hogy az csak egy film, ami a te karaktereddel játszódik. Ami nem te vagy, te csak benne nyilvánulsz meg.

A felébredés után a karaktered megmarad, és ugyanúgy zajlik a film a karaktereddel, azaz veled, de már nem csak éled, hanem látod kívülről, hogy ez az egész vele(d) történik. Már látod, hogy ez csak egy film. És már tudod, hogy csak illúzió. De kilépni belőle nem lehet.

Persze nem hiszed ezt el nekem. És nem hiszed ezt el Annának sem. De ez a te bajod. Várd a csodát tovább. Az igazság nem neked való még.

Vagy?

Egyszerűen ne a csodára várj, hanem az igazságra. Legyen az akármilyen is. Fogadd el, hogy olyan lesz amilyen lesz. És vágyj rá. Ne azért, hogy vele szuperképességed legyen, hanem csak tisztán magáért az igazságért. Akard megtudni ki is vagy valójában. Legyél kíváncsi. Ok nélkül kíváncsi. Csak magáért a tudásért. Szándék nélkül. Tiszta szívvel. Ez a kulcs. Kinyílt már a szíved erre?

Attila