Az elfogadást nem tudod az elmével csinálni

2023.12.16

Egy újabb remek Spira videó, ahol arról beszél, hogy a valódi elfogadás nem az elme tevékenysége, hanem a Tudat (az igazi éned) egyik alaptermészete.

A Tudat az elme "mögött" van, és ő maga az elfogadás. (Az elfogadás az egyik aspektusa.) Az ego a belső gyermeket akarja megvigasztalni. De ez nem lehetséges. Nincs olyan, hogy nyugalomban lévő elkülönült én, ego, vagy belső gyermek. Olyan nem létezik.

A nyugalom valójában az elkülönült én feloldódása. De igazából az elkülönült én sem létezik. Csak nem nézzük ezt meg elég tüzetesen. Majdnem minden gondolkodásunk és érzésünk egy fantom én körül kering. Amit ha keresünk, nincs ott. Az elkülönült én arra vágyik, hogy megszűnjön elkülönült énnek lennie. (Ez a szeparációs szorongás). Nem megismerni akarod a belső gyermeket, hanem hogy a belső gyermek feloldódjon. Az én az elkülönültség érzésétől való megszabadulásra vágyik.

Ennek a legjobb módja, ha megvizsgáljuk azt az ént, aminek tartjuk magunkat. És ha megtaláljuk azt a belső gyermeket, aki meg akar vigasztalódni, az valójában nincs is ott. Hogy az az én, amit találunk, az nem egy dolog. De az a semmi, amit ott találunk, az nem üres. Hanem tele van Tudattal (Tudatossággal). Ekkor ébredünk rá, hogy amit ott találunk, az maga a Tudat(osság) ami önmagát ismeri fel bennünk. És hogy ez a Tudat határtalan. Ez maga a felébredés. Ez az a felfedezés, amikor a nem létező belső gyermek eltűnik. És ezzel a belső gyermek összes problémája is eltűnik.

Ez az a béke tapasztalata, amire az elkülönül én vágyakozik.

Attila