Az elme hatalma az anyag fölött Dr. Joe Dispenzával

2020.04.19

Egy újabb fergeteges módszer, ahol az elménkkel, a gondolatainkkal befolyásolhatjuk az életünket. Mondhatnám Silva féle agykontroll újabb változata. Az se működött, ez se fog.

Hiszen hogyan is működhetne, amikor a gondolataink eleve nem a mieink. Azok csak jönnek mennek. Semmilyen befolyásunk nincsen rájuk. Még ahogy ezeket a sorokat írom, azt se én találom ki, azt se én teszem. Ez csak megtörténik. Egyszerűen megjelenik. A semmiből. Nincs ott az én, nem találni ott senkit, aki ezeket kitalálja. Felbukkannak és kész. Visszatartani és előidézni sem tudom őket. A kis énem, vagy is az ego elszenvedi, a nagy énem, vagyis az önvalóm meg csak figyeli, hogy mi történik. Egyik se a létrehozójuk.

Rengeteg maszlag van az interneten és kurzusokon, amik a spirituális felébredés szempontjából haszontalanok. Mindenféle gyógyítás, meditációk, transzok, családállítás, utaztatás, stb. Valójában azonban könnyű rájönni arra, hogy mi az, ami valós és hasznos, és mi az, ami nem. Egyszerűen nézz Mooji, Spira, Tolle, Adyashanti, Papaji videókat. Ha valami nem hangzik el a videójukban, például a fentebbi tevékenységek, akkor azok a felébredés szempontjából haszontalanok.

És hogy miért a felébredés a legfontosabb? Ez az egyetlen lehetőséged arra, hogy megértsd a világ tényleges működését. Hogy megértsd, hogy a szenvedéseden változtatni nem tudsz. Ez az egyetlen esemény, ami hatására el fogod fogadni a világot olyannak, amilyen. És belül, ahogy megtalálod az igazi énedet, megtalálod a békét is. Így bár az ego szenvedése nem ér véget, mégis az önvalódból szemlélve nem érint már meg. Már nem a te szenvedésed lesz, hanem az ő szenvedése.

Ez az egyetlen kiút, hogy átláss végre a ködön. Ezt keresd, és ne az ego életed jobbítására fecséreld az idődet. Mert az semmilyen módszerrel nem befolyásolható. Akarj felébredni. Égő vágy legyen benned ennek megtapasztalására. Hidd el, megéri.

Attila