Az „energetikai” „varázslások”

2019.12.02

Felébredt tudatosságú ember az, aki látja, hogy a gondolatok csak megszületnek a fejében, és jönnek, mennek. Aki látja, hogy az érzelmek csak megjelennek a szívében, és jönnek, mennek. És felismeri, hogy a cselekedetei is csak történnek. Látja, hogy semmit sem irányít, hanem minden csak teremtődik. Látja, hogy ő valójában az ego, vagyis a megnyilvánuló személy mögött lévő látó entitás, vagy más néven a tudatosságként nevezett vagyok "érzés".

Ebből a szemszögből nézve az "energetikai" "varázslások", vagyis a Reiki, Pránanadi, Théta Healing, Kapcsolatteremtő gyógyítás, stb vajon hova tartoznak? Segítenek, vagy sem? 

A válasz, hogy felébredt tudatosság szemszögéből nézve ezek a tevékenységek is illúziók. 

Az igazi én, vagyis a látó nem tud mást tenni, mint megfigyelni. Így a fentebb említett tevékenységeket is ugyanúgy látszólag az ego végzi, mint minden egyebet az illuzórikus világban. Látszólag természetesen, hiszen az ego is illúzió. Vagyis mindent a teremtő hoz létre, az egot, és az ő összes látszólagos cselekedetét, gondolatát, érzését. Így a teremtő hozza létre a fentebb említett "varázslásokat" is.

Segítenek ezek a tevékenységek, hogy az ego világában elérj valamit? Hogy gyógyíts, hogy teremts, hogy változást érj el akármiben?

A válasz, hogy nem tudni. A teremtés tökéletes spontaneitással működik. Azaz minden úgy történik, ahogy történnie kell. És hogy mi fog történni, azt nem tudhatjuk. Vagyis ha ezeket a technikákat használod, akkor az ego világában 50-50 százalék, hogy működni is fog. Vagyis vagy igen, vagy nem. Nem tudhatjuk. 

Segítenek ezek a tevékenységek abban, hogy felébredj? A válasz ugyanaz, mint ez előző kérdésre.

A felébredt tudatosságú ember használja-e ezeket a technikákat? 

A felébredt tudatosságú ember cselekedeteit sem saját maga irányítja. A felébredt tudatosságában tartózkodva kettősségként éli az életét. A felébredt tudatosságként, vagyis a látóként él az egoban. Így mindent lát, amit az ego, akin keresztül létezik, tesz. De az ego továbbra is, tőle függetlenül, gondolkodik, érez, cselekszik. Nem azonosul már vele, de tehetetlenül szemléli annak a világát. Azt ugyanúgy a teremtő irányítja továbbra is.

Vagyis a válasz, hogy akár használhatja, akár nem. 50-50 százalék. Vagy igen, vagy nem. Hiszen nem ő dönti el, hogy használja, vagy sem. Azonban látóként látja, hogy ezek a technikák illúziók, vagyis csak egy játék. És játékként akár működhet is. Hiszen a teremtő dönti el tökéletes spontaneitással, hogy éppen működnie kell vagy sem. Nem lehet tudni.

Én ezt találtam

Attila