Az idő nem más, csak egy gondolat

2021.01.12

Nagyon szeretem Spira tanításait. Végtelenül aprólékosan, szisztematikusan, tudományosan és alaposan megvizsgál mindent, és azon végigvezet minket is. Néha talán túlságosan is analizál. De van, akinek erre van szüksége.

Ez a videója is letaglózó. Megértheted belőle, hogy miért mondjuk a világra azt, hogy illúzió. Spira ebben is pontosabban fogalmaz, ő azt mondja, hogy a világ abban a formában, ahogy mi gondoljuk, illúzió. Mert ebben a videóban felvázol egy alternatív világmodellt. Valami elképesztően zseniális, ahogy ezt megérteti velünk. És vajon hihető? Nos, szerintem igen.

Fura mód, engem sose érdekelt a felébredés megélése után, az ego világ működésének miértje és hogyanja. Engem kielégít az a válasz, hogy azért, mert ez a szuperintelligencia tulajdonságokkal rendelkező teremtő így akarja. De tudom, hogy másokat pedig nagyon foglalkoztatnak ezek a kérdések. 

Ebben a videóban sok-sok választ kaphatnak a kérdéseikre.

Leginkább az idő létére, pontosabban a nemlétére.

Mert csak a most van, ami mozdulatlan, mert az nem halad az időben. És az a végkövetkeztetés, hogy a "születés" és a "halál" valójában "egyidőben" megtörténik, és csak a gondolat fűzi eseménnyé, végtelenül elgondolkodtató.

Bár Mooji az mondaná erre, hogy na de ki teszi oda azt a gondolatot?

Ez a videó a töprengés maga, a megértés tüze. Szinte érezni, ahogy a szavak ereje behúzza az embert az igazság (az önvaló) felismerésébe.

Attila