Beatrix

2022.05.08

Szia Attila!

Csodálatos a leírásod. Tulajdonképpen azt sem tudom, mit is kérdezhetnék, így inkább csak megjegyzem, már elindultam az úton de szeretném olyan mélységben megtenni azt, ahogyan te egész plasztikusan adod át szavakkal és mondatokkal.

Üdvözöllek, baráti ölelés!

Beatrix


Kedves Beatrix!

A weblapomon a "megvilágosodásomról" írtam azt a különleges cikket, ami nem ugyanaz, mint a felébredés. A megvilágosodás kegyelem, ami azt jelenti, hogy akármennyire is törekszel rá, hogy megtapasztald, vagy megkapod (a teremtőtől), vagy sem. Az biztos, hogy valami elképesztő "dolog" megélni, abban lenni. Nagyon nehéz szavakba önteni, mert valami egészen más megtapasztalás, mint amit a jelenlegi fizikánkkal le tudnánk írni. És elmondhatatlanul örülök, hogy engedte nekem a teremtő, hogy így megírhassam, és megoszthassam másokkal.

A megvilágosodás eléréséhez egyébként öt lépcsőfokon keresztül vezet az út, régebbi cikkeimben, a weblapon, megtalálható ennek a leírása. Ahogy más megvilágosodottak írásait olvastam, hasonló utat jártak be, szóval körülbelül másnál is így zajlik le. Természetesen ezeket a lépéseket utólag fejtettem vissza, azaz nem tudatosan haladtam ezen lépések mentén, hanem velem csak megtörténtek. De ezek a lépések történnek meg, ez az öt lépcsőfoka van a megvilágosodás elérésének, amit több cikkben is kifejtettem.

Amikor keressük a megvilágosodást, akkor nem tudatosan haladunk ezen lépcsőfokok mentén, azaz nem úgy kezdjük, hogy oké, első a test függőségmentessége, akkor ezen dolgozom. Aztán ha ez megvan, akkor továbblépek az akarásmentesség elérésére, majd ha az is megvan, akkor a szándék nélküli szeretet elérésére. Nem így megy ez! Hanem egyszerűen csak folyamatosan égő vággyal akarjuk megtapasztalni a megvilágosodást, és éjjel nappal azzal foglalkozunk. Napokon, heteken, hónapokon át. Minden nap. Az életünk értelmévé ennek a keresése válik. Persze nem rögeszmésen, és nem feladva mindent, hanem egyfajta lelkes megszállottként. Vidáman, boldogan, jókedvűen. Tiszta és őszinte kíváncsisággal, lelkesen, de nem görcsösen. Az egész keresése jó érzéssel tölt el, nem úgy, hogy ez sem az, meg az sem az, a francba, még mindig nem vagyok megvilágosodva! Valamiféle gyermeki kíváncsisággal kell keresni, tiszta és nyitott szívvel, őszintén. Rácsodálkozva. Nem azért, hogy azzal valami célod legyen, csak magáért a megtapasztalásért. Kerékpározni sem azért tanulsz meg, hogy később azzal tudj majd munkába járni. Hanem egyszerűen csak vágysz rá, hogy tudjál biciklizni. És próbálod így, meg úgy, de nem tudatosan, hanem ösztönösen. És maga a tanulás folyamata örömmel tölt el. Pont ilyen ennek a keresése is. De közben, ahogy haladsz előre a keresésben, minden átformálódik körülötted. Függőségmentessé válsz, akarásmentessé válsz, szándék nélküli szeretetet kezdesz érezni. Nem tudatosan, de ez fog történni. Egyszerűen csak megtörténik veled. De nem ragozom tovább. Ezt nem keresni kell, hanem vágyni rá.

A felébredés keresése ezzel ellentétben más. Ez igazi keresés. A cikkeim nagy többsége erről szólnak. Ott az igazi énünket akarjuk megtalálni, és nem magát a megvilágosodott állapotot. Ennek keresése sokkal tudatosabb valami. Itt tudatosan figyelünk befelé, és kutakodunk, vizsgálódunk, keresünk. És amikor végre ráeszmélünk az igazi énünkre, az hozza magával az állapotot is. És ez a kapu már nyitva van. Van rá módszer, bárki meg tudja ezt tapasztalni. Nem kell hozzá semmi előképzettség. Csak figyelni kell, és egyszer csak észreveszed azt, aki igazából vagy. Aki nem az ego, nem a test. Hanem egy figyelés kifelé. Egy anyagtalan valami, amit nem látható, hanem csak egy érzés. Egy állapot. Amikor megtalálod, és azonosulsz vele, azaz átugrik erre az izére az éntudatod, akkor ébredtél fel. Ezt bárki elérheti. Nem kell hozzá függőségmentessé válni, nem kell hozzá akarásmentessé válni, vagy szándék nélküli szeretetté válni. Csak figyelned kell befelé, és keresni azt, ami kifelé néz onnan bentről. És felismerni, hogy az vagy te.

Csak biztatni tudlak, bármelyiket is szeretnéd megtapasztalni, teljesen megváltoztatja majd az életedet. Külsőleg minden ugyanígy marad, de mégis minden teljesen más lesz. De nem fogod megbánni, azt garantálom.

Attila