Bentinho Massaro egy nagyon ellentmondásos tanító számomra.

2020.05.02

Rengeteg videójában pökhendi, lekezelő (mint ahogy említettem már, a felébredés után is megmarad az ego, és ha az az ego ilyen volt előtte, akkor.....), és olyan dolgokról beszél, amiről egy igazán mélyen felébredett tudja, hogy nem úgy van. De néha meg beletalál a dolgokba. Szóval kellő óvatossággal kell kezelni, és csak akkor érdemes nézni, ha mellette Mooji, Spira, Tolle, Papaji, videókat is nézel. Mert önmagában tévútra vezethet.

Egyébként is fontos, hogy ne ragadj le egy mesternél. Akkor jársz el helyesen, ha az adott információ helyességét több mester is hangoztatja. Én azt gondolom erről a fiatalemberről, hogy nem felébredett, csupán a jelenlét állapotát éli és érti. Vagy ha felébredett is, valahogy zavaros az egész, amiről sokszor beszél. 

De az alábbi videójában rendkívül jól beszél a jelenlétről. Amíg fel nem ébredsz, addig a jelen levés és a jelenlét a két legnagyszerűbb dolog, ami történhet veled. A jelen levés állapota, amikor egyszerűen tudatos vagy arra, ami éppen történik, és a jelenlét, amikor már azt is észreveszed, hogy minden magától történik, és te csak a tér vagy, ami a történés helyét adja. Ilyenkor már lazul az azonosulás a test-elme rendszerrel, érzed, hogy valami nagyszerűbb dolog vagy, de még nem érted hogy micsoda.

Ezt csak majd a felébredés pillanatában érted meg. És onnantól viszont már tudod, hogy az igazi éned az, aki tudatos, mert ő maga a tudatosság. És az igazi éned maga a tér, amiben a világ megjelenik körülötted.

A videó feliratos. Alul a feliratok gombbal tudod bekapcsolni, ha nem jelenne meg egyből.

Mindenesetre a jelen levés és a jelenlét sokkal fontosabb, mint a meditáció. Hiszen a meditációval kizárod a világot, míg az előbbi kettővel a világ megmarad, csak valahogy észreveszed annak valószerűtlenségét. Igazából a jelenlét a valódi meditáció. És a felébredett azért olyan békés, mert folyamatosan ebben a meditációban van, folyamatosan ebben a "meditatív" állapotban van. 

Amikor az igazi énben tartózkodik, ami maga a béke, és a világ körülötte úgy zajlik, hogy az ezen a békén keresztül látszódik, hogy az ezt a békét megzavarni, elérni nem tudja. 

Ezért mondom mindig, hogy ne spirituális élményeket hajszold, energetika, gyógyítás, varázslás, stb, hanem felébredni akarj. Ez a kulcs, hogy el tudd fogadni a világ működését olyannak, amilyen.

Attila