Csak egy dolgot kell meglátnod.

2022.01.16

Ennél őszintébb tanítása nincs Moojinak.

Mooji az egyik leghitelesebb felébredt tanító. És ebben a videóban remekül elmondja, hogy csupán egy dolognak kell történnie a felébredéshez. Annak, hogy meglásd, a személlyel való azonosulásod hamis. Te nem az ego vagy.

Nem az az út, hogy megpróbálod a gondolataidat szabályozni, vagy tudatszinteket elérni, vagy bármit tenni az ego életedben. Csupán csak észre kell venned, hogy te nem az ego vagy.

Ezt úgy tudod elérni, ha meglátod, hogy meg tudod figyelni a gondolatokat, az emlékeket, az akarást. És meglátod, hogy te nem az vagy, hanem az, aki megfigyeli ezeket. Hogy az igazi én az a tér, amiben megjelenik mindez. Nem az elme a baj, és nem is az ego. Hanem az azonosulás. Nem az elmét kell eltávolítani, vagy "megölni" az egot, hanem észrevenni, hogy te nem az vagy.

Csak lásd meg, hogy te az vagy, aki mindezt szemléli onnan hátulról. És hogy "Az" minden. "Az" az igazság. És hiába fényesíted az egot mindenféle gyakorlattal, nem az az út a helyes. Hanem hogy meghaladd az egot. Hogy túllépj rajta. Hogy észrevedd, az nem te vagy. Te az vagy, aki ezt csak figyeli. Egy örök entitás ott a háttérben. Azt vedd észre.

Ennyi a tanítás. Nincs más. Minden egyéb csak felesleges kerülőút. Hagyd el az ezo utakat. Nem kell. A felébredés tanítása ennyiből áll. Vedd észre őt. Minden egyéb út csak az egot élteti tovább. Hagyd abba mindet. Csak erre koncentrálj. A felébredésre.

Te "Az" vagy. Mindig is "Az" voltál. Ezt vedd észre csupán. Minden más csak álom. Azt kell észrevenned, hogy ez egy álom, és nem tovább gyarapítani az álom világát. Lásd meg, hogy te az vagy, aki látja az álmot.

Az egész világ csak egy színház, amiben az ego egy szerep. De ez nem valóság, csak színház. Csak egy álom. És az ego valóságosnak éli meg, de egy álombeli ego éli meg az álmot valóságosnak. Mint egy színész, aki teljesen beleéli magát a szerepbe. De attól ez még csak egy szerep, és nem a valóság. Hiába tűnik annak, hiába tűnik a szerep számára annak.

A kulcs a megfigyelés. Csak figyelned kell. Csak vedd észre. Nincs más út.

De hallgasd meg ezt Moojitól is. Végtelenül erős és őszinte videó.

Ennyi.

Attila