Dienes István

2020.01.26

Nehéz szívvel osztom meg ezt a videót, mert Dienes István bár felébredt ember, de nem tudta elengedni fizikusi mivoltát a felébredt tudat vizsgálatakor.

Sajnos ő is keveri a felébredést és a megvilágosodást, mert a megvilágosodás kegyelmét nem kapta meg. Az egy kicsit más tészta, mint amiről beszél.

De nagyon jól magyarázza a különböző ezoterikus "izék" feleslegességét.

Azonban érthetetlen, hogy honnan veszi, hogy a tudat a fizikai világon keresztül hozza létre a jelenlegi világunkat. Ahogy ő is mondja, egy álom vagyunk csupán, akik éppen egy fizikai világszerűségbe vagyunk álmodva. A megnyilvánulatlan, mint szuper-intelligencia hozza létre ezt az egészet. De amit ő állít, az az álom énünk által felfedezett ismereteinken alapul. Vagyis rekurzív. Létrehoz valamit, és azzal akarja igazolni annak a létezését. 

Az önvalóból nézve minden, ami nem ő, az illúzió. Ez az illúzió "álmodott". Abszolút nem szükségszerű hogy egy fizikai teremtődés sorozatán keljen életre. Hiszen amikor álmodok, én sem azzal kezdem, hogy létrehozom az ősrobbanástól kezdődően az anyagot, majd abból építem fel a többi részét az álmomnak. Egyből álmodom az egészet. Úgy ahogy van. Nem érzem szükségszerűnek, hogy a "fizikai világ" egy folyamatban jöjjön létre. A fizikai világban élők hihetik ezt, naná. De a felébredésből ezt nem lehet látni. Ott csak megjelenik és kész.

Mégis azt gondolom, hogy bár egy kicsit furcsa az előadásmódja, érdemes végighallgatni.

Attila