Egy kis segítség a felébredett tanító felismeréséhez

2020.01.23

A felébredés során megtalálod az igazi, a valóságos énedet. Ezzel együtt megmarad a régi (hamis) éned is. Csak már nem azonosulsz vele. Melletted éli a maga kis életét, de megszabadulni tőle nem tudsz. És nem is kell, hiszen rajta keresztül tapasztalod meg őt és a világot is. A felébredés pillanatától kezdve kettős nézőponttal rendelkezel, mindkét "éneddel" egyszerre tapasztalsz. Egoként élsz továbbra is, de egyszerre látod az adott dolgokat magasabb nézőpontból is, ami az igazi éned, az önvalód nézőpontja. Ez felül áll (kívül áll) az ego nézőpontján.

A felébredett legfőbb ismérve, hogy képes "onnan" beszélni, azaz képes elmondani, hogy az igazi én szemszögéből hogyan is van valójában az adott "dolog".

A felébredettnek az igazi énbe a belehelyezkedés azonnali, gyakorlatilag bármikor képes onnan "látni". Nem kerül erőfeszítésbe, nem kell hozzá semmi extra dolgot csinálnia. Olyan, mint amikor te megpróbálsz a barátod vagy barátnőd nézőpontjába belehelyezkedni, és megvizsgálni valamit az ő szemszögéből. Csak itt a barátod, vagy barátnőd helyett az igazi éned nézőpontjához mész, és onnan nézed meg az adott szituációt. 

Ennek az igazi énnek vannak bizonyos "tulajdonságai", amik minden felébredettnél ugyanúgy nyilvánulnak meg. 

Azt tapasztalod az igazi énedként, hogy nincs nemed, nincs neved, nincs korod, nem születtél, nem halsz meg, "semmiből" (nem anyagból) vagy, és nincsenek határaid. Azt tapasztalod, hogy ez az igazi én nem tesz mást, csak figyel. Csak néz kifele valahonnan mögüled/belőled. Ezért mondják azt a felébredettek, hogy én "Az" vagyok. Ennyi, ami valóságos. Minden más illúzió.

Így azt tapasztalod, hogy míg az igazi én valóságos, a test-elme-érzelem alkotta régi én, nem valóságos. És a világ is, amiben ez az ego én él, szintén nem valóságos. Azt tapasztalod, hogy nem te irányítod, hogy nem az ego irányítja a cselekedeteit, érzéseit, gondolatait. Ezek csak mind történnek. A gondolatok felbukkannak a semmiből, majd eltűnnek a semmibe. De nem te gondolod őket. Ugyanez van az érzelmekkel is, megjelennek és elmúlnak. De nem te találod ki őket. És a cselekedeteid is csak úgy megtörténnek. Maguktól. Nem "te" csinálod őket. Nem találsz senkit, aki az érzéseket, gondolatokat kitalálja, a cselekedeteket megtervezi. Egyszerűen megtörténnek. És látod, hogy nincs szabad akarat sem. Az ego nem valóságos "lény", így nem is lehet szabad akarata sem. Mint ahogy egy színésznek a színpadon sincs szabad akarata. Azt játssza, ami "írva" vagyon. Hiszen a színház sem a valóság, csupán annak illúziója. 

Szóval egy felébredett ember ezeket az állításokat tényként kezeli. "Látja" ezeket. És ebből a nézőpontból vizsgálva minden illúzió csupán. Minden. Illúzió a mennyország, a pokol, Jézus, a biblia, az ima, a meditáció, az energia, a reinkarnáció, a karma, a láma, a bódhiszattva. Illúzió hogy szintjei vannak a felébredésnek, az avatások, a reiki, a pránanandi, a különböző gyógyítások, a jóga és a horoszkópok is.

Ezek a dolgok az ego világ játékai. Lehet velük játszani, de nem segítenek az igazság megtalálásában. Az igazság az, hogy az igazi éned örök, és ott van benned mindig, csak észre kell venned. 

Így, aki a felébredést keresi, az olyan tanítót keressen, aki onnan beszél, és ezeket így beszéli.

Ha nem a felébredést keresed, akkor játéknak játszhatsz bármilyen mesternél tanítványosdit. Ezek között nagyon sok jó játék van. De ha igazán a felébredést akarod, akkor ezeket a "játékokat" meg kell haladnod, és el kell majd engedned mindet. 

Hidd el, megéri.

Attila