Egy újabb trükk a felébredéshez

2021.02.14

Mindenki életében vannak olyan események, amikor azt tapasztalja, hogy valami megmagyarázhatatlan történik. Valami olyasmi, ami a hétköznapi élettől eltér, ami misztikus, és nem értelmezhető a jelenlegi fizikánkkal. Ennek ellenére mégsem borítanak ki minket, és mégsem váltják ki a felébredés eseményét sem.

Mert egyszerűen ezek az események a különlegességük ellenére is a legtermészetesebbnek érződnek.

Az egyik ilyen jelenség az életkor megélése.

Szinte mindannyian tapasztaljuk, hogy amikor a korunkról beszélünk, akkor azt a testünk korára értjük. Ennek ellenére valahogy érezzük belül, hogy a "lelkünk" ennél sokkal fiatalabb. Mintha a lelkünk egyáltalán nem lenne öreg, mintha egyáltalán nem annyi idős lenne, mint a testünk. És ilyenkor azt is érezzük egy pillanatra, hogy mintha a lelkünk és a testünk nem is ugyanaz lenne, mintha két különálló valamit éreznénk.

Nos, soha ennél közelebb nem járhatnánk az igazsághoz. Merthogy tényleg így van. Valójában a lelkünk az igazi lényünk.

Ilyenkor egy pillanatra lehullik a testtel való azonosulás fátyla, és feltárul az igaz önvalónk. Azt, amit eddig csak a fejeddel tudtál, most valahogy legbelül érzed is. A tested öregszik, de te nem.

Azonban annyira természetesnek tűnik, hogy a korunk csak a testünknek szól, és valójában az igazi énünk örökre fiatal, hogy nem is tulajdonítunk neki nagy jelentőséget. Mert tudjuk, hogy tényleg így van, és tudomásul vesszük. Ezután újra azonosulunk a testünkkel, és éljük tovább a mindennapokat változatlanul.

Pedig ha abban a pillanatban, amikor megérzed, hogy a kor csak a testre vonatkozik, és felteszed magadban a kérdést, hogy akkor "én" valójában hány éves vagyok, és odamész gondolatban ahhoz, aki nem a tested, máris felébredtél. Igen, az vagy te. Az a valami, amit ott találsz. Az a valami, ami kortalan. Az a valami, ami nem megfogható. Nevezd nyugodtan léleknek. Az az igazi éned.

Ha megtaláltad, akkor már onnan fogod látni a világot. Onnan nézed majd a tested szereplését a világban. És megkezdődik az igazi életed. A felébredt életed. Csak vedd észre.

Attila