Ér-e valamit, ha az ego életét akarjuk jobbá tenni?

2020.03.28

A felébredés után rájössz, hogy az ego csak egy robot, aki tőled, az igazi éntől függetlenül éli az életét. Az igazi én csak figyeli ezt, de változtatni rajta nem tud. Ezért is hívjuk a figyelőnek az igazi ént. Rájössz, hogy a világ illúzió, abszolút nem tűnik valóságosnak, inkább olyan, mint egy mese. És rájössz arra is, hogy az ego összes gondolata, érzése, cselekedete nem az egotól származik. Azok csak megjelennek a semmiből, és oda is tűnnek el. Az egonak nincs szabad akarata, minden csak csinálódik vele, minden csak történik vele.

Ezt a felébredés pillanatában azonnal megérted, vagy legalábbis egy kis idő múlva, ahogy mélyülsz, úgy válik egyre világosabbá.

Ennek ellenére bizonyos felébredt tanítók mégis nem a felébredés elérésében akarnak segíteni, nem azt tanítják, hogy hogyan érd el a felébredést, hanem az ego életedet akarják jobbá tenni. A nem felébredett tanítók szinte mindegyike ezt csinálja, de ez természetes, hiszen fogalmuk sincsen az egészről, így nem is tudják tanítani azt. De egy felébredett, aki látja, hogy ez ego csak egy illúzió, vajon miért azzal foglalkozik?

Vajon van ennek értelme?

Ha máshogy teszem fel a kérdést, talán jobban érthető. Van-e értelme annak, hogy egy mesehős életét, ami az ego, aki vagyunk, jobbá tegyük, egy jobb mesébe repítsük át?

Van-e értelme úgy annak, hogy megpróbálunk a mesén változtatni annak tudatában, hogy tudjuk, nem vagyunk hatással a mesére? 

A mesét a teremtő alakítja tökéletes spontaneitással. Bármit teszel, vagy nem teszel, bármi történik, vagy nem történik, azt a teremtő teszi. A teremtő várható cselekedeteire rálátni nem lehet, azt befolyásolni nem lehet. Pontosabban, hiába próbálod befolyásolni, vagy úgy lesz, vagy sem. 50 százalék az esélye, hogy úgy lesz, ahogy akarod. Vagy igen, vagy nem. És tegyük még hozzá azt is, hogy természetesen a megváltoztatási kísérletet is maga a teremtő csinálja. Minden a teremtő, nem létezik más.

Ezért ha bárki azt mondja neked, hogy ezt meg ezt tedd meg, akkor jobb lesz neked, akkor nem mond igazat. Mert nincs törvényszerűség abban, hogy valami az erőfeszítések hatására biztosan jobbá válna. Vagy igen, vagy nem. Mert lehet, hogy a teremtő éppen azt akarja, hogy ne legyen jobb. És erre semmilyen felébredett, sőt alapjában véve senki sem tud biztos receptet. Így valójában aki azt mondja, hogy bizonyos gyakorlatoktól vagy bármi módszertől neked jobb lesz az életed, az szerintem nem mond igazat. Szerintem ez hazugság, mert nem tudhatja. Senki nem láthat bele a teremtő szándékaiba.

Ilyenkor jön az, hogy azért nem sikerül, mert nem jól csináltad, nem jól csinálod. De ha jobban megfigyeled, valójában senki sem csinálja jól. Ideig-óráig lehetnek sikerek, vagy tudsz olyanról, akinek kis ideig sikerül, de hidd el, ez csak azért van, mert a teremtő éppen ezt játszotta velük.

 Vagyis szerintem az ego életének jobbá tétele mindenféle varázslással, meditációval, bevonzással értelmetlen. Mert nincsenek ilyen törvények, hogy vonzás törvénye, karma, meg egyebek. Ezek kitalációk. A felébredés pillanatában látod, hogy ezek mind illúziók, ezek mind az ego világához tartoznak. Ezekkel foglalkozni felesleges.

Amit tenni kell, hogy felébredj. A felébredéssel átlátsz az egon, átlátsz az illúzión, és nem érdekel többé. Akkor sem fog változni az életed, mert a felébredéssel az ego életedet továbbra is a teremtő irányítja. Ugyanúgy, mint eddig. Nem fogsz kigyógyulni a betegségedből, nem leszel kőgazdag, nem leszel csodalény, nem fogsz tudni gondolatokat olvasni, semmi nem változik. Csak már látod az egész illuzórikus voltát. Ennyi fog történni, és nem több.

Így persze játszhatsz tanítványosdit, játszhatod azt, hogy reiki, pránanandi, bevonzás, meg egyéb játékok, de tudnod kell, hogy ezek csak játékok. És a játékban nem biztos, hogy jó lapokat kapsz, és nyerni fogsz. Mert a lapokat nem a mester, nem a tanító osztja. A lapokat a teremtő osztja, és hogy mit fog adni, azt senki sem tudja befolyásolni. 

Így azt javaslom, hogy olyan helyre menj, ahol a felébredést tanítják, arról beszélnek neked, és csak arról. Minden más időpocsékolás.

Attila