Értsd meg, a dolgok csak úgy történnek

2024.02.11

A felébredés legnagyobb hozománya a tanú nézőpont megjelenése. Rájössz, hogy te nem csak a test, elme, érzelem alkotta rendszer vagy, amit egonak hívunk, hanem te egy anyagtalan figyelő entitás is vagy, ami mindennek a tanúja is egyben.

De ez az anyagtalan entitás, a tanú, amit az igazi énednek érzel, nem tesz mást csak figyel. Ő a tudatosságod. Ami te magad vagy. De ez "csak" tudatosság. Ami valójában egy másik dimenzióban létező izé. Maga Isten szeme. Ezt találod meg a felébredéssel.

Változik tőle valami? Igenis, meg nem is. A dolgok továbbra is csak történnek veled (az egoddal). Hiába ébredtél fel, közvetlenül nem tudsz változtatni semmin sem. Aminek meg kell történnie, az úgy is meg fog történni. Aminek nem kell megtörténnie, az úgyse fog megtörténni. Ha felébredett vagy, ha nem.

Mégis, ahogy tudatodra ébredtél, egyre többször tudatos leszel arra, ami történik veled (az egoddal). És ennek hatására elkezdesz fejlődni. Tudatosabb leszel a testedre, a táplálkozásodra, az érzéseidre, a párkapcsolatodra, az életedre. És ez egyfajta önismeret. Nem te változtatsz majd a dolgokon, mert önálló akarattal rendelkező ego nincs. De az ego mégis változni fog. Az igazi éned ami a tudatosság, valahogyan tudatosabb élet felé sodorja az ego megnyilvánulásodat.

De ez nem egy hirtelen esemény, hanem egy folyamat. Ugyanúgy lesznek nehézségek az életedben, ugyanúgy történnek veled rossz dolgok, ugyanúgy megbetegszel majd, és ugyanúgy meg fogsz halni a végén, mint ha nem lennél felébredett. Továbbra is megmarad az egyszer fent egyszer lent megtapasztalása. Mert az ego világa erről szól. Minden valamihez képest valamilyen. Nincs fent lent nélkül. Ebből nincs kiszállás. De a tudatosságod segítségével valahogy érezni fogod, hogy minden azért történik, hogy megtapasztalj valamit, hogy megérts valamit. És megtanulod ezt elfogadni. És ebben segít a felébredettség. Mert a tudatosságod egyfajta békeként is megnyilvánul ha férfi vagy. És szeretetként is megnyilvánul, ha nő vagy. És ezek segítenek elfogadni azt, ami van. Úgy, ahogy van.

Ha meg akarod találni a tudatosságodat, akkor itt az oldalon tudsz erre jelentkezni nálam.

És íme egy tanulságos videó, hogy a dolgok csak úgy történnek. Akármit is hiszel.

A videó magyar felirattal van. Ha nem jelenik meg a felirat, alul tudod bekapcsolni.

Attila