Ha csak egy videót nézel meg Eckhart Tollétól, akkor ez legyen az!

2021.03.03

Tolle abszolút hiteles felébredt tanító. Ebben az interjúban elmondja, hogy miként és hogyan lett az. És abszolút felébresztő hatású lehet számodra is, ahogyan vele megtörtént. A kulcs ahogy mondja, hogy nem bírok tovább együtt élni önmagammal.

Gondolj bele ebbe a mondatba mélyen, és azonnal felébredsz, ahogy Tolle is.

Én, az igaz valóm, nem tudok tovább együtt élni magammal, az egoval. Ha ezt megérted, véget is ért az azonosulásod. Felébredtél. Sajnos a riporter nem is figyelt fel erre, pedig ahogy ezt Tolle kifejti, abban benne van minden, ami ahhoz kell, hogy felébredj.

Ami furcsa, hogy ennek ellenére Tolle nem a felébredést tanítja. Inkább a jelen levést. A tanítása a mostban lenni útmutatása, ami maga a jelen levés.

A felébredés után azonban már az alapállapotod a most. Ott már mindig abban vagy.

Tolle mégsem az azonosulás lehullását tanítja, ami egy pillanatnyi, azonnali esemény, hanem inkább a folyamatos tudatosságra figyelmeztet, amit az ego világodban is el tudsz érni. A csendet és a mostot azonban az ego számára, mint célt jeleníti meg, pedig ezek csak következmények. A felébredés következményei. Inkább ébredj fel, és azonnal abban leszel, minthogy kínozd magad a mosttal és a csenddel, amit az ego sose tud tartósan elérni. Hiszen nem ez az alaptermészete.

De neki ezt kell tanítania. Hát legyen.

Én azt gondolom, ne a csenddel és a mosttal foglalkozz, és ne menekülj a meditációba se. Akarj felébredni, és mindez az alaptermészeted lesz. Maga leszel a csend, a most és a meditáció. A felébredés legyen a cél, minden más ennek a következménye csupán. Vágyj rá.

Attila