Hogyan állapítsuk meg valakiről, hogy felébredett-e vagy sem?

2023.07.09

Ez egy nehéz feladat. Ha valaki nem felébredett, akkor ő például biztosan nem tudja megállapítani ezt másról sem. De vajon hogyan csináljuk mi felébredettek?

Első lépcsőfok, csak akkor tudom megállapítani valakiről, hogy felébredett-e vagy sem, ha erről beszél. Csak és kizárólag ha spirituálisról, különösen a felébredésről, megvilágosodásról szóló beszédéből tudom kiszűrni, hogy tényleg azt tapasztalta-e meg, vagy sem.

Második lépcsőfok, hogy honnan vizsgálom. Hogy meg tudjam állapítani másról, hogy felébredett-e vagy sem, be kell mennem az "Az"ságomba, és onnan kell hallgatnom őt. Csak egoból figyelve ez nem megállapítható. Egoból figyelve az ego tapasztalataim, tanulmányaim, hiedelmeim fognak vezérelni, ami nem az igazság. Az igazság, hogy az ego illúzió. Így ő helyes képet nem adhat a felébredésről. Hiszen nincs tapasztalata arról. Tehát be kell mennem az igazi énembe, és onnan kell hallgatnom, hogy amit mond, az egyezik-e azzal, amit én ott tapasztalok. Ha te csak ego vagy, akkor ezt nem fogod tudni megtenni.

Harmadik lépcsőfok, az összevetés. Mit tapasztalok ott? Azt, hogy én vagyok a figyelő. Azt, hogy én "az" vagyok. Hogy mindig is "az" voltam. Hogy nem születtem, és nem halok meg. Hogy a reinkarnáció illúzió. Hogy a karma illúzió. Hogy nincsenek lények. Hogy nincs teremtés. Hogy van valami teremtő (Isten), aki nem én vagyok. Hogy nincs Atlantisz. Hogy nincsenek párhuzamos életek, univerzumok. Hogy nem tudok gondolatot olvasni. Hogy nem tudok varázsolni. Hogy nincs szabad akarat. Hogy én nem tudok dönteni. Hogy nincs nevem. Hogy nincs korom. Hogy nincs nemem. Hogy a világ illúzió. Hogy az érzéseket nem én csinálom. Hogy a gondolatokat nem én csinálom. Hogy a cselekedeteket nem én csinálom. Hogy én a figyelő vagyok. És nem tudok semmi mást tenni, csak figyelni. És azt se mindig. Hogy maga vagyok a szeretet. Hogy maga vagyok a béke. Hogy maga vagyok a fény. Hogy maga vagyok a tér. És ezeket nem csinálom, hanem az vagyok.

Nos, ezek után vajon Kiss Balázs Kunó, akinek a videóját lentebb belinkeltem, felébredett-e, megvilágosodott-e?

Abszolút NEM!

Kunó semmilyen de semmilyen formában nem felébredett, vagy megvilágosodott. Nem onnan beszél, nem arról beszél. Minden mondanivalója a felébredésről, megvilágosodásról kamu. Volt valamiféle spirituális élménye, de csak annyi, mint aki valamit szívott. A spirituális élmény még nem felébredettség. Az csupán betekintés, amit utána a fantázia feltúrbóz és félremagyaráz.

Miről beszél Kunó? A felébredés szerinte az önszeretet. Hogy ő azok közé tartozik, aki létrehozta a Földet. Van Atlantisz. Vannak párhuzamos életek. Ő döntött így, hogy ittmarad a Földön. Mindenféle energetikai kísérleteket csinál az emberiséggel. Hogy a felébredés egy folyamat. Ami mind kamu, kamu, kamu.

Nos, ennek az embernek egyetlen szava sem igaz a megvilágosodásról, felébredésről. Azzal összevetve, amit azban tapasztalunk, ott semmi ilyesmi nincs. Az ember full kamu felébredettséget illetően. Felébredés tekintetében követésre nem javaslom.

Attila