Hogyan fejleszd a felébredt tudatosságodat? Ezt is pont fordítva csinálod!

2024.01.28

Sokan azt gondolják, hogy a felébredés után a felébredt tudatosságot kell fejleszteni úgy, hogy abban kell minél több időt eltölteni. És az majd mindent megold. Attól majd az ego élet minden problémája megszűnik. Hiszen a probléma csak illúzió. Az önvalóban nincs probléma. Vagyis arra kell törekedni, hogy mindig az önvalóban legyünk, és csodaszép élet vár majd ránk.

De ez így sajnos nem igaz. A tudatosságban levés nem oldja meg közvetlenül a problémáidat. A tudatosságban levés nem így oldja meg a problémáidat, hogy eltünteti azokat. És eleve nem tudsz csak úgy mindig a tudatosságodban lenni. Mert ez nem így működik.

De akkor mit kell tennem?

A titok az egoban rejlik. Valóban az ego személyiséged a korlát, ő az a fátyol a szemeden, ami hol erősebben, hol gyengébben takarja el a végtelen tudatosságodat. De nem úgy kell eltüntetni az egodat, hogy egyszerűen bemész a tudatosságodba és onnan a semmibe veszed. Hogy egyszerűen onnan azt mondogatod, hogy illúzió, és nem foglalkozol vele. Mert ezzel a létezésed okát, értelmét próbálod meg átugrani. Mert az ego életed maga a létezésed értelme. Nem pedig valami szükségtelen rossz, amit egyszerűen meg kell szüntetned. Pont hogy meg kell élned, ezért vagy itt. Ez a lényege a létünknek. Hogy tudatos létezők legyünk. Az önvalón keresztül tapasztalt egok legyünk. Nem pedig tisztán önvalók.

Tehát, hogy tudatos létező lehess, ahhoz fel kell ismerned, hogy te a tudatosság vagy. Vagyis fel kell ébredned. De azt is fel kell ismerned, hogy te az ego világában az egoban létezel. Vagyis egyszerre vagy önvaló és egyszerre vagy ego is. Ahhoz, hogy tudatos létező lehessél, nem elég csak a tudatosságot élned. A felébredésed után az ego elakadásaidat is kell kigyomlálnod, hogy azok ne vonjanak be többet a tudattalan egoba. És így a tudatosságod a vékonyabb ego fátyolon keresztül jobban át tud majd ragyogni az életedbe.

Tehát a megoldás nem az, hogy az ego problémáit feloldjuk a tudatosságunk segítségével úgy, hogy azt mondjuk, az ego illúzió. Úgy, hogy azt mondjuk, hogy ez a probléma nem is létezik, ez csak egy kitaláció. Ez így nem, vagy csak ideig óráig működik. Mert az ego világát nem kioltani kell, hanem megélni. És ahhoz, hogy meg tudd élni, az ego életedet rendbe kell tenned. Nem felismerned kell, hogy illúzió, hanem felismerned, hogy mit kell tenned a megoldás érdekében.

De felismerni csak a tudatosságod segítségével lehet. És itt zárul be a kör. Vagyis találj rá a tudatosságodra, majd azon keresztül önismerettel rakd rendbe az ego személyiségedet.

Ez a valódi tudatosság. Tudatos lenni az ego életedre. Felismerni a blokkokat, elakadásokat, és utána azokra válaszokat találni. Ego életbeli válaszokat.

Gondolj bele, mennyi ember szenved különböző személyiségproblémákkal. Azt gondolod, hogy ők nem ébrednek fel? Azt gondolod, ha ők felébrednek, akkor azonnal tökéletes emberekké válnak? Azt gondolod, hogy a felébredés után felismered, hogy az ego életed illúzió, akkor az ego életed és te magad is tökéletessé fogsz válni? Azt gondolod, hogy minden felébredett tökéletes? Te ezt tapasztalod?

Mire felébredünk, rengeteg traumával és traumatizált személyiségszerveződéssel rendelkezünk. Ezek nem múlnak csak úgy el. A tudatosság pont abban segít, hogy ráláss végre magadra, és tudatosan elkezdj dolgozni magadon. Ha nincs pénzed, már tudatosan keresel munkát. Ha beteg vagy, már tudatosan keresel gyógyulást. Legyen az akár orvosi, akár ezotériás megoldás. Ha személyiségproblémád van, segít felismerned, és elkezdhetsz végre leásni a sebzett belső gyermekedhez, a sémáidhoz, hogy elkezdhesd meggyógyítani magad. Ha nincs párkapcsolatod, végre rátalálhatsz, hogy miért nem kellesz senkinek. Ha meg van, megértheted, hogy a párod minden "rossz" cselekedete a te fejlődésedet szolgálja. Csak vedd észre. Legyél rá tudatos. Ne a másikat hibáztasd, hanem keresd magadban a válaszokat. És ha kell, beszéld meg a kedveseddel, hogy mit találtál.

Tehát ne a tudatosságodtól várd a csodát. Az önmagában nem old meg semmit. A felébredettségtől nem leszel szuperlény. A felébredettség, a megtalált tudatosság viszont a legnagyobb segítség számodra, hogy jobb ember lehessél. A tudatosság az önismereted kulcsa. Ne azzal foglalkozz, hogy illúzió vagy-e vagy sem. Hanem éld meg magad annak, ami vagy. Tudatos létezőnek. Tudatos egonak. És ehhez a sok-sok traumádat ismerd fel, gyógyítsd meg, hogy az önvalód valóban átragyoghasson az ego éneden. Hogy minél kevesebbet vonódj be a tudattalan működési síkba.

Én ezt találtam.

Két könyvet ajánlok ehhez neked: Vágyi Petra Sémáink fogságában, és John Bradshow Hazatérés önmagadhoz, a sebzett belső gyermek gyógyítása. Meg fogsz lepődni, ha elolvasod ezeket.

Attila