Hogyan is kezdj neki! A kizárásos módszer lényege!

2021.11.07

Ha rátaláltál erre a cikkemre, az azt jelenti, hogy már foglalkozol a spiritualitással. Vagyis érzed, vagy talán már tapasztaltad is, hogy a jelenlegi fizikai világunkon túl létezik valami más is. Valami, amit a jelenlegi tudásunkkal nem tudunk megmagyarázni. Valami természetfeletti. Tudományosabban, valami metafizikai.

A kérdés az, hogy hogyan tovább? Mit tegyél ezután?

Nos, a spiritualitással kétféleképpen foglalkozhatsz. Hobbi szinten, vagy teljes szívvel.

Ha hobbiból érdekel, akkor általában a jelenlegi életed megmagyarázására vagy jobbítására akarod használni. És ezzel nincs is semmi baj. Akkor ez a te utad. Ilyenkor a spiritualitás csak egy mellékszál az életedben, de nem igazán fontos. Tehát olvasgasd a horoszkópodat, imádkozz az angyalokhoz, félj a karmától, és élj abban a tudatban, hogy az életedet te irányítod. Teljesen rendben van így!

Ha azonban komolyabban akarsz foglalkozni a spiritualitással, akkor tudnod kell, hogy ez nem a fentebb említett két célról szól. De nem ám! Az igazi cél az igazság megtalálása. Amitől az életed nem lesz jobb. De legalább tudni fogod. Tehát így vágj bele.

De mi is ez az igazság? Hát az, hogy a világ nem valóságos. (Hogy nincs kanál - Mátrix)

Ezt megtalálni nem lesz könnyű, elárulom neked. Mert spontán ezt nem fogod észrevenni. Igazából az igazság megtalálása egy felismerés. Sok-sok vizsgálódás után egyszercsak lesz egy "aha" pillanat, amikor rácsodálkozol erre. De ehhez keresned kell ezt a pillanatot. Ehhez vágynod kell rá, hogy ezt megtapasztalhasd.

Nos, akkor merre is keresd? Sajnos annyi spirituális könyv, videó, mester, tanítás és közösség létezik, hogy ember legyen a talpán, aki kiigazodik közöttük. De valahol el kell kezdened. Igazából bárhol elkezdheted. Nézz youtube videókat spirituális mesterektől, olvass könyveket, járj közösségekbe, gyógyíts, teremts, meg amire csak lehetőséged van. Mindent, amit úgy érzel, hogy érdekel, azt olvasd el, nézd meg, próbáld ki. Egyszerűen ásd bele magad. Gyűjts információt, tapasztalj, lelkesedj. Járja át az egész életedet ez a légkör. Ez egy nagyon szép világ. Tetszeni fog neked.

De.

Ne ragadj bele egyikbe sem. Mindig vizsgáld meg, hogy az adott tanítás közelebb vitt-e a célhoz? Megláttam az igazságot? Ha tovább csinálom az adott gyakorlatot, fel fogok ébredni tőle?

Ha a válaszod az, hogy nem, akkor keress tovább. Nézz másik mester után. Minél többféle dolgot kipróbálsz, és egyik sem ébreszt fel, annál jobban fogod tudni, hogy mi nem vagy. Ez a kizárásos keresés lényege. Hidd el, ha megtaláltad az igazságot, azt észre fogod venni. Az olyan, mintha hírtelen fény gyúlna a sötétségben. Azt nem tudod eltéveszteni. Bár utána még kell idő, amíg meg is érted ezt, de ezzel most ne törődj.

Viszont nagyon veszélyes, ha beleragadsz egy tanításba. Mert akkor spirituális egóvá válhatsz. És elkezded osztani az észt, hogy csak neked lehet igazad. Pedig nem!

Onnan ismered fel az igazi igazságot, hogy onnantól már nem akarod meggyőzni a többieket a te igazságodról. Akkor már hagyni fogod, hogy a többiek azt az utat járják be, amit nekik kell. Akkor már látni fogod, hogy ők is ugyanannak a dolognak a kifejeződései, ami te is vagy. Ekkor már nem zavarnak azok, akik a reinkarnációban, a teremtésben, a gyógyításban hisznek. Mert már tudod, hogy te jártál ott, és tudod, hogy nekik most ezt kell megtapasztalniuk. Nekik kell majd belátniuk, hogy ezek a dolgok nem működnek, és akkor továbblépnek, mint te is. Az igazság azok számára mutatkozik meg, akiknél eljött az idő, hogy megmutatkozzon. Olyat győzködni erről, aki még nem tart ott, teljesen felesleges. És ezt már akkor te is tudod.

Az igazság birtokában te már békére leltél. Éled az ego életedet tovább, úgy, mint eddig, de belül végtelen nyugalom áraszt el. Egyszerűen haza értél. És ez az egyetlen "dolog", amit nyertél az egésszel. De ennél nagyobb "dolog" nem történhet veled. Ennyi.

Attila