Hogyan ismerjük fel a megvilágosodottakat?

2024.04.25

Hogy az elejéről kezdjem, négy különböző fogalmat kell rendberakni. Vannak felébredettek, megvilágosodott állapotban lévők, a megvilágosodást átélők és a jelenlétet megtapasztalók.

A felébredés ma már gyakorinak mondható állapot. Ezt tanítom 8 éve. Tudsz jelentkezni rá a honlapomon, ha meg akarod tapasztalni. Itt ráébredsz, hogy te nem a test-elme-érzelem alkotta ego vagy, hanem egy azon túl lévő entitás. Ami egy nem anyagból lévő éntudat. Ez az éntudat a figyelő, vagy tanú. A felébredés arról szól, hogy hirtelen megérted, hogy ez a figyelő vagy te. Ez lesz az "én". Ha megkérdezik, hogy ki vagy te, azt válaszolod majd, hogy én "AZ" vagyok. Az az izé. Itt megmarad a kettősség, vagyis lesz egy figyelő éned, és egy ego éned. De az igazi éned csak figyel. Semmilyen hatással nincs az ego énedre. Így nem is látható, hogy ha valaki felébredett, mert külső látható nyoma nincs.

A megvilágosodás más tészta. Először is az kegyelem. Erőből elérni nem tudod. Történik veled. Vagy megkapod, vagy sem. A felébredéssel ellentétben, itt nincs két énállapot. Az ego éned és az önvaló éned egy egységbe kerül. A teljességbe. Hirtelen egylényegű leszel mindennel.

Ennek sincs külső látható nyoma. Ugyanúgy embernek nézel ki, ugyanúgy két füled lesz, mint előtte. De mégis valahogyan látható. Mert az ego éned is az egységbe kerül. És bár a fizikai világ törvényei ugyanúgy hatnak rá, a teljesség valahogy átsugárzik rajta. Az egonak valahogy a boldogság a lételemévé válik. Nem az ego világból ismert magamutogató boldogságáról beszélek, hanem egyfajta csendes béke és szeretettel átitatott belső boldogságé. Ami az egység érzésből fakad. Amikor azt érzed, hogy te vagy a minden. Földöntúli állapot ez. Kibillenthetetlen vagy. Minden csak történik veled. Mindent átitat a szeretet és a béke. Nem lehet ezt elmondani, mert kevesek hozzá a szavak.

Azonban ez az állapot olyan magas energiaszinten van, hogy tartósan nem tud fennmaradni. Mert egy másik dimenzióból nyúlik be ide. Ezért előbb utóbb kidobódsz belőle. Ezért van kettészedve. Van aki éppen benne van, és vannak, akik átélték, de már nincsenek benne. Nekem 8 óra megtapasztalás jutott ebből az egységből. És életem meghatározó "élménye" a mai napig. Mert megtapasztaltam, megértettem, hogy mi vagyunk. Hogy miképpen is van a világ. Hogy mi a végső igazság.

Nos, még van egy jelenség, ami bekavar ebbe a három állapotba. Ez pedig a jelenlét állapota. Ez a felébredés vagy a megvilágosodás előszobája. Mind a kettő állapothoz közel van, de nem az. A jelenlétben érzed a teret, a szeretetet, hogy minden csak történik, de nincs meg a figyelő én megtapasztalása, nincs meg az éntudat megtapasztalása. Tehát csak az állapot van meg, de nincs mögötte "én".

A jelenlétet nagyon sokan átélték már. Ez a leggyakoribb jelenségek közé tartozik a spirituális világban. És ezt az "élményt" rengetegen azonosítják a felébredéssel, vagy a megvilágosodással. De ez nem az. Akik ezt élték át, nem rendelkeznek a végső tudással, a végső válaszokkal. Nem tudnak onnan beszélni, mert nincs meg az az éntudat megtapasztalás, az a hely, ahonnan tudnának beszélni. Csak a tér van meg, de a tért létrehozó éntudatosság, az nem került felismerésre.

Nos, hogy valaki felébredett-e vagy sem, megvilágosodott-e vagy sem, csak egy másik felébredett tudja megállapítani. Mert ő hallja, ha onnan beszél. Egy nem felébredett nem tudja ezt megállapítani, mert nem tudja, hol van az "onnan beszél" hely. Mert nem tudja azt az "énállapotot" elérni, ahonnan mi látjuk a világot. Mert nem tudja, hogy az hol van. Ezt csak hallani lehet.

De ez nem baj. Ha már csak azt elérjük, hogy megérted, a spirituális utad végcélja a felébredés vagy a megvilágosodás elérése, már megérte. Tegyél érte minden nap. Hidd el, megéri. 😊

Attila


Om purnam Adah purnam idam

Purnat purnam udachyate

Purnasya purnam adaya

Purnam evavashishyate

Teljes Az Ott, és teljes Ez Itt.

Teljesből teljes felemelkedik.

Teljes a teljestől elszakad.

Teljesnek mégis megmarad.