Hogyan segíthet egy felébredett?

2022.03.24

A felébredetteknek két csoportja van a tanításuk alapján. Az egyik csoport tagjai a tanítványok ego életével foglalkozik. A másik csoport ellenben nem foglalkozik az egoval, hanem csakis a felébredt én keresésére fókuszál.

Az első csoport tanítói, bár megtapasztaltak valamiféle jelenlétet, volt valami felébredésszerű megtapasztalásuk (általában csak a jelenlétet tapasztalták meg, és azt hiszik, hogy az már a felébredés), nem értették meg a felébredés alapigazságát. Azt az igazságot, hogy ez ego én illúzió. Azt az igazságot, hogy semmit sem mi irányítunk.

Ebből következően abszolút felesleges dolgot cselekszenek az ego énnel való foglalatoskodásban. Olyan, mintha mi, a televízióban látható szereplőknek próbálnánk megmondani, hogy mit és hogyan tegyenek. Érted?

Az ego én egy szerep. Minek foglalkozni egy szereppel? Láttál már olyat, aki beszél a TV-jében lévő szereplőkhöz? Nos, ők pontosan ezt teszik.

Egy igazán felébredett nem foglalkozik az ego én életével. Mint ahogy te sem foglalkozol a televízióban látható szereplők életével. Mert tudod, hogy az csak a TV-ben létezik. Mert ők tudják, hogy az csak illúzió. Megértették, hogy az ego csupán illúzió. Helyette az igazi én megtalálására fókuszálnak. Hogy azt hogyan tudnád elérni.

Ahogy te is furán nézel arra, aki beszél a TV-jében lévő szereplőkhöz, úgy én is furán nézek arra a "felébredettre", aki az ego én életével foglalkozik. Aki ezt teszi, számomra nem felébredett. Pont.

Mert az igazi én megtalálása az egyetlen megoldás a problémára. A problémára, hogy az egonak hiszed magad. És ezt nem szünteti meg, ha valaki az ego életedet akarja javítgatni. Mert nem az ego életed a probléma. Érted? Nem az ego életed a probléma! Hanem hogy az egonak hiszed magad!

Tehát nem segít, ha profi gyógyító leszel, vagy ha teremtőset akarsz játszani, vagy ha az ego alapműködését, a gondolkodását akarod megszüntetni. Mert ez mind az ego éned tevékenységei. Mert ezek is mind illúziók.

A probléma megoldása az éntudat megváltoztatása. Pontosabban az éntudat átugrasztása az igazi énedre. És ehhez meg kell találnod az igazi énedet. Azt kell észrevenned. Most is ott van, csak jelenleg nem látod. Ha megtalálod, azt hívjuk felébredésnek.

Ehhez nem kell mást tenned, mint befele nézned, és meglátni azt, aki kifele néz. És felismerned azt, hogy az vagy te.

Mint ahogy Mooji, Spira, Papaji, Anna Brown, így én sem foglalkozom semmiféle ego izékkel. Nem foglalkozom álmokkal, reinkarnációval, angyalokkal, a gonosszal, energiával, gyógyítással. Mert minek. Ezek mind csak mesék a TV-ben szereplők számára. Ezek mind illúziók.

Én is csak egy dolgot teszek. A figyelmedet arra irányítom, hogy vedd észre, te nem a TV-ben lévő műsor egyik szereplője vagy. Hogy vedd észre, te nem a test vagy. Hogy vedd észre, ott belül van valami, aki nem anyagból van, és nem tesz mást, csak figyel. Hogy vedd észre, az a valaki vagy te.

Én csak ennyit teszek. Csak ezzel foglalkozom.

És azt javaslom, hogy te is csak ezzel foglalkozz.

Attila