Hogyan szolgálod a legjobb módon Istent?

2023.07.17

Mooji a következőket válaszolja ebben a videóban:

Legjobban azzal szolgáljuk Istent, ha az ürességben vagyunk, ha jelen vagyunk, ha a jelenlétben vagyunk, ha azban vagyunk és onnan figyelünk. (Vagyis ha a felébredés által megtaláljuk az igazi énünket, és abba belehelyezkedünk). Ekkor nem azonosulunk a test elme rendszerrel. És így harmóniába kerülünk Istennel. Mert akkor látjuk az áramlást, ahogy minden csak kibontakozik. Ürességben arra sem emlékezünk, hogy személy vagyunk.

A legjobban azzal szolgáljuk Istent, ha keressük Istent, ha kutatjuk Istent. Isten megismerésnek törekvése szolgálja legjobban Istent. Istent kérni, hogy segítsen minket, az minket szolgál. Isten keresése az egész világot szolgálja. Ne várjuk, hogy a világ megértsen minket, mert a világ nem érti önmagát. Ne várjuk, hogy bárki is megértsen.

A személyes nézőpont állandóan változik, nem állandó. Az ego alábecsüli az ürességet. Hiszen nem tudja, hogy mi is az valójában. Hogy az az igazi lényünk.

Bár mindannyian ugyanaz az Isteni esszencia vagyunk, mégis különböző lélek identitás szakaszokban vagyunk, de ez végül mind Isten saját megtapasztalásában olvad össze. Ha már semmilyen előítéleted nem marad, amit egyébként egoként nem tudsz elérni, akkor léptél a magasabb tudatosságba. A továbblépéshez a korlátozott személy állapotát meg kell haladnod. Maga a létezőség (az igazi éned megtapasztalása) egy mennyei állapot. Isten maga határtalansága.

Isten megnyilvánulása az elme, a test, a személy, de Isten lényege túlmutat ezeken. A tér, a forma a változás, az idő, Isten ezeken túl van. De nem távolságban túl, hanem lényegiségben. De semmi nem létezik tőle függetlenül. Egyetlen atom sincs tőle függetlenül. Ahol élsz, mindig azt hiszed, az a világ közepe. A felébredés után látod, hogy te valójában túl vagy a világon. Az ego ezt nem tudja felfogni, hogy mit jelent ez.

Isten túl van mindenen. Az ürességben nincsenek ellenségeim. Még az elme sem ellenség. Az elme egy nagyszerű barát.

Ezeket mondja Mooji a videóban.

Attila azt mondja, hogy Istent azzal szolgáljuk a legjobban, ha felismerjük, hogy azt tesszük, amit Isten akar hogy tegyünk, és közben tudjuk, hogy Isten teszi azt, amit teszünk.

Attila