Hogyan váljak akarásmentessé?

2021.02.21

Nos, a megvilágosodás második lépcsőfoka, hogy akarásmentessé válsz.

Az elsőt, a test függőségmentessé válását az előző cikkben olvashatod.

Az akarásmentesség már nem a testről szól, hanem az elme funkciójának megváltozását jelenti. Alapvetően az ego, a test-elme-érzelem alkotta hármas funkciót takarja. Ez az, amivel azonosulunk. Azt hisszük, hogy a test vagyunk, azt hisszük, hogy mi gondolkodunk, illetve hogy az érzéseink a sajátjaink. Nos, ebben a részben az elméről lesz szó.

Alapvetően az elme, vagyis akinek hiszed magad, mindig akar valamit. Gazdag akar lenni, el akar valamit érni az életben, meg akar szerezni valamit, irányítani akarja az eseményeket, stb.

Nincsen olyan pillanat, amikor ne akarnál valamit. Ezt a folyamatot kell megváltoztatni, hogy tovább tudj lépni a megvilágosodás felé.

A megoldás, hogy el kell engedned az akarást, és helyette el kell fogadnod, hogy minden úgy lesz, ahogyan lesz. Olyanná kell válnod, mint a bárányfelhő. Hagynod kell, hogy arra sodródj, amerre a szél fúj.

De.

De ez nem azt jelenti, hogy passzív leszel, és ezek után nem csinálsz semmit. Ugyanúgy lesznek céljaid, ugyanúgy eljársz dolgozni, ugyanúgy bevásárolsz, éled az életedet, de már nem ragaszkodsz görcsösen semmilyen elérendő célodhoz. Már nem érdekel, hogy megvalósul-e amit szeretnél. Már nem zavar, ha teljesen máshogy alakul, amit elterveztél. Teszed, amit tenned kell, a legjobb tudásod szerint, és úgy sikerül, ahogy sikerül. Nem aggódsz a végeredmény miatt.

Olyan érzésed lesz, hogy áramolsz az életeddel. A saját céljaid összhangba kerülnek az élet céljaival, és azzal próbálsz meg együttműködni. Hagyod, hogy úgy legyen, ahogy lennie kell.

Ennek első lépéseként vedd észre, hogy éppen mit akarsz. Azután figyeld meg, hogy a teremtő merre terel az akarásod közben. Lehet, hogy beteljesül, de lehet, hogy teljesen más fog történni. Ne állj ellen neki.

Hagyd, hogy jól érezd magad abban, ahogyan történnek a dolgok. Vedd észre, hogy a boldogságod nem függ attól, hogy beteljesül-e, amit akartál. A boldogság, vagy béke érzése független attól, hogy éppen mi történik veled.

Az akarásod majd szépen lassan megszűnik, csak mint valami célként jelenik meg, ami nem baj, ha nem teljesül be.

Tipp : mondogasd magadban, hogy "legyen meg a te akaratod". Mert meg kell értened, hogy semmi sem a te szándékodból történik. Te csak "elszenveded" az eseményeket.

Próbáld megérteni, megélni, átérezni, hogy te csak egy vízcsepp vagy az óceánban, de ez a vízcsepp maga az óceánból van. Hogy nem vagy elkülönülve az óceántól.

Legyél bárányfelhő, és áramolj a széllel. Ha látod, hogy a szándékod ellentétes azzal, ami felé sodródsz, engedd el, és válts irányt. Ha két kézzel tolod a falat, a fal ugyanolyan erősen tol vissza téged. Ismerd fel, hogy felesleges tolni a falat. Engedd el, és meglásd, mennyivel könnyebb lesz minden.

Ha sikerül akarásmentessé válnod, elképesztően felszabadultnak fogod magad érezni. És miután a tested függőségmentessé vált, az elméd akarásmentessé, megnyílik az út a harmadik lépcsőfok számára. De ezt már egy másik történet. Addig is sok sikert hozzá. :D

Attila

És itt meghallgathatod, hogy mit mond erről Nerella. Ő is onnan beszél. :D