Honnan lehet felismerni, hogy ki a felébredt tanító, és ki nem az?

2019.12.21

Hogy csak így in medias res megválaszoljam, ha nem vagy felébredt tudatosságú ember, akkor sajnos te sehogy.

A felébredés egy olyan esemény, amikor megszületik benned egy új nézőpont, akit látónak hívunk. Innentől kezdve nem csak a szemeden keresztül látod a világot, hanem mögüle is, a térből, ahol megjelenik ez az új énnek nevezett "szempár". Innentől kezdve képes vagy "onnan" is szemlélni a világot. A felébredt tudatosságú ember tehát egyszerre van bent is és kint is. Egyszerre látja a régi módon, egoként a világot, és az új módon a látó vagy önvaló szemszögéből.

Hogy a kérdésre visszatérjünk, onnan lehet felismerni a felébredt tudatosságú embert, hogy képes "onnan" beszélni.

A felébredés után, aki megvizsgálja magát az új nézőpontot, mintegy belenéz saját magába, az érdekes dolgokat talál. Azt találja, hogy ennek az új énnek nincs neve, nincs kora, nincs neme. Sőt, nem született soha, és nem hal meg sose. Továbbá semmiből van és minden ő. Ő a megnyilvánult tér, ami benned él.

"Onnan" nézve a régi én világa, csak egy mese, vagy nevezhetjük filmnek, színdarabnak is. "Onnan" nézve a világ csak egy illúzió. Minden, ami történik, az csak létrejön a semmiből. 

A felébredt folyamatosan látja ezt, és egy füst alatt benne is él ebben az illúzióban. Ezért képes "onnan" beszélve elmondani, hogy mi az igazság.

De aki nem felébredt, az nem tud belehelyezkedni ebbe a nézőpontba, sőt elképzelni sem tudja, hogy ez mit jelent. Nem tud "onnan" beszélni, maximum csak róla. 

Így aki nem felébredt, az nem tudhatja biztosan, hogy felébredt emberrel beszél-e, vagy sem. Egy felébredt viszont azonnal hallja, hogy ugyanazokat a megtapasztalásokat mondja-e a "felébredt", mint amit ő is tapasztal.

A felébredt tanító amikor tanít, csak az igazságról beszél. Az illúzióhoz tartozó dolgokról nem. Így nem beszél csakrákról, auráról, gyógyításról, varázslásról, lélekvándorlásról, szellemekről, vallásról, teremtésről, pénzről, gazdagságról, karmáról, energiáról, mennyországról, pokolról és még sorolhatnám. Nem ad beavatást sem. 

Sajnos nagyon kevés igaz tanító van. De ez is a játék része. Ennek így kell lennie.

Attila