Isten létezik, de nem úgy, ahogy te gondolod

2021.01.30

Isten létéről való hitünk egykorú az emberiséggel. Minden korban és társadalomban fellelhető. Ez már magában elgondolkodtató.

"Léte" onnan ered (ego felől), hogy mindig voltak olyan "megmagyarázhatatlan" természeti események, melyek szükségessé tették "létrehozását" azok megmagyarázására, illetve voltak olyan érzésbeli megtapasztalások is (önvaló felől), amelyek feltételezték és éreztették egy "magasabb" vagy nagyobb "erő" működését a háttérben. 

A jelen világunkban azonban már Istenre, mint személyre gondolunk, mert "fejlett" gondolkodásunk nem tud elvonatkoztatni saját lényünktől. Ennek megfelelően Istent is emberi tulajdonságokkal ruháztuk fel. 

Ez azonban a felébredéssel gyökeresen megváltozik.

Az biztos, hogy a felébredéssel abszolút megbizonyosodsz a létéről. Gyakorlatilag megtapasztalod "Őt". 

De a tulajdonságai merőben eltérnek attól, amit jelenleg gondolunk róla.

Emiatt, hogy ne azonosíthassuk a jelenlegi Isten képpel, inkább teremtőnek nevezem. Így sallangmentesen lehet beszélni a felébredés során megtapasztalt szuperintelligencia entitásról anélkül, hogy ellenérzést váltson ki akár a hívőkből, akár a nem hívőkből.

Miket is tapasztalsz meg a felébredés során a teremtőről?

Először is hogy nem anyagból van. Nincs neme és kora. Nem született és nem hal meg soha. Egyszerűen örök. Minden belőle van. Mindent ő irányít. Térként érzed a jelenlétét, és fényként vagy fényességként látod, ha a "belső" szemeddel ránézel. A megtapasztalásakor szeretetnek érzed, és mintha minden dolog ebből a térből, fényből, szeretetből lenne, de ezek mind az ürességből, a semmiből, a csendből jönnének létre.

Mint ahogy a rádióhullámokról vagy a gravitációról sincs közvetlen megtapasztalásod, csak tudomásod van róluk, így a teremtőről is csak tudomásod van. A teremtőről való tudomás azonban nem a fejedben lévő tudás, hanem egy belsődben lévő megmagyarázhatatlan érzés.

Látod, (a lelkeddel) hogy Ő teremt mindent, de mindent, és minden, de minden belőle van. Abszolút minden. Egyébként maga az isten szó is azt jelenti, hogy egy, egyetlen, egyedülvaló. 

Viszont a szándékaira, az okokra, a miértekre nem lehet rálátni. Ezekre a kérdésekre nincsenek válaszok a felébredés után sem. Nem engedi éreztetni, láttatni ezeket. Ha bárki bármit is állít az okokkal kapcsolatban, az csupán feltételezés. Semmit nem tudunk az okokról.

Csak azt tudjuk, hogy a teremtő olyan szuperintelligencia tulajdonságokkal rendelkezik, ami túl van téren és időn. Minden ő, minden belőle van, de "látni" nem engedi magát. Ő maga megnyilvánulatlan. Az egész egy misztérium.

Szóval igen, létezik. De nem úgy, ahogy eddig gondoltad. 

Attila

És íme egy kis filmecske, ahol tudósok állítják ugyanezt.