Ki az, akit avatnak?

2020.10.28

Rengeteg spirituális mester és tanító ad különböző avatásokat.

Elmondásuk alapján az avatások által magasabb szintre kerülsz. Olyan tudás birtokosa leszel, amivel hatékonyabban tudsz teremteni, befolyásolni tudod a környezetedet, jobban megy majd a gyógyítás, beszélhetsz majd angyalokkal, stb. Vagyis az adott spirituális területen eredményesebb leszel.

Vajon tényleg működnek ezek az avatások?

A válaszhoz meg kell értened, hogy ki az, akit avatnak.

A felébredés után felismered, hogy te nem az ego vagy, hanem a mögötte lévő hallhatatlan tudatosság. Hogy valójában az ego, akinek addig gondoltad magad, csak egy ruha rajtad, akit viselsz magadon. És az igazi lényed az anyagtalan, láthatatlan, mindent körülölelő tér, pontosabban az abból figyelő és abból álló megfoghatatlan tudatosság.

Te, mint hallhatatlan anyagtalan lény figyeled, ahogy az ego éned éli az életét. Nem tudsz rá hatni, csak figyeled. Látod a napjait, a gondolatait, az érzéseit. Figyeled minden mozzanatát, és talán egy kicsit szurkolsz neki, hogy a sorsa jobbra forduljon, és megmosolygod, ha éppen bénázik. De beleszólni nem tudsz a döntéseibe, sem a cselekedeteibe, érzéseibe, és gondolataiba, merthogy azokat nem ő hozza meg. Azokat a teremtő hozza létre. Valójában az ego éned a teremtő játékának tehetetlen részese. Mint ahogy te is. Tehetetlen megfigyelője vagy az egész sztorinak. Az ego éned sztorijának.

Ha ezt mind megértetted, akkor már tudsz válaszolni a kérdésre is. Ki az, akit avatnak?

Az igazi éned, az önvalód, felette áll mindennek, ami az ego világát jelenti. Hallhatatlan, nem anyagi természetű. Őt nem érinti semmi. Így nem érinti az avatás sem. Ő mindig ugyanolyan volt, van és lesz. Ő örök.

Ebből megértheted, hogy az avatást az ego kapja, egy másik egotól.

Vajon az ego az avatással közelebb kerül az igazi énedhez? Persze hogy nem.

Az avatás az ego világ játéka. Csak egy játék. Mintha a gazdálkodj okosan társasjátékban egy avatás mezőre lépnél. Ki kapja az avatást? Te, vagy a bábu, aki az avatás mezőn áll?

 Érted már? 

Attila