Már csak a felébredés/megvilágosodás segíthet, hogy meggyógyuljak!

2020.01.08

Sajnos rossz hírem van azoknak, akik azért keresik a felébredést vagy a megvilágosodást, mert azt hiszik, hogy ha az megtörténik velük, akkor meggyógyulnak komoly betegségükből. Mert az valószínűleg nem fog megtörténni. Illetve nem úgy, ahogy ők gondolják.

A felébredés az-az esemény, amikor megtalálod az igazi énedet, az önvalódat, aki nem más, mint egy figyelő tekintés a térből. Ez a tekintés nem megfogható, a térből jön, és nem "csinál" mást, csak figyel. Ez a tekintés mindig ott van, csak amíg fel nem ébredsz, addig nem veszed észre. Addig nem létezik a számodra. Onnantól viszont hogy megtaláltad, ő lesz az igazi nézőpontod. Az addigi éned, akit egonak hívunk, onnantól csak egy színész lesz, aki játssza a szerepét, de teljesen független az önvalódtól. De a kettő együtt alkotja az ént. Az igazi én a színészben él, látja a színész minden cselekedetét, érzését és gondolatát. De nem azonosul vele, az rajta kívülálló dolog. Mégis benne nyilvánul meg. 

Vagyis ha felébredtél, nem tapasztalsz csodát, nem változik semmi. Csupán rátalálsz igazi lényedre, aki eddig is ott volt. 

Annyi változik csak, hogy valahogyan, lassan, ahogy egyre mélyebben tapasztalod az igazi énedet, az ego békésebbé válik. Így a világban zajló problémák egyre kevesebb testi tünetet generálnak rajtad. Emiatt lassacskán a test jobban lesz. De ez a folyamat nem egy tudatos gyógyulási folyamat, nem egy varázsütésre történő mindentől megszabadulás, hanem inkább kevesebb új probléma rakódik le, és a régiek lassan oldódni kezdenek. És természetesen ez nem az örök önvalódat érinti, hanem az egot, a test-elme-érzelem alkotta rendszert, amiben csupán megnyilvánulsz, de nem azonosulsz vele. Mégis ez a rendszer "jobban lesz" az idő előrehaladtával. De persze ugyanúgy megöregszik és meghal. Ez nem változik.

A megvilágosodás azonban teljesen más tészta. Ott minden egy. Ott mindennel egylényegű leszel. A megvilágosodás állapotában ezek a fogalmak (betegség) megszűnnek. Vagyis mondhatjuk úgy, hogy a betegség ott nem létezik. Az-az "állapot" tényleg egy "csoda"

Azonban abban az állapotban senki sincs sokáig. Előbb utóbb kidob, vagy bezárulsz, és visszatérsz a "normális" való világba. És úgy kerülsz vissza, ahogy előtte voltál. Csupán "megjártál" egy másik dimenziót. Ott valóban minden betegség eltűnik, mert minden "anyagiság" érzése eltűnik. De sajnos az-az állapot nem örök. Pontosabban, én nem találtam olyat, aki tartósan, évekig abban az "állapotban" lenne. Persze lehet, hogy létezik, de én eddig nem találtam. Nekem is csak kb. 8 óra adatott meg.

Egyébként, miután bezárultál, még nyomorultabbul fogod érezni magad, mint előtte. Mert rájössz, hogy mit vesztettél. Egy pillanat alatt a legnagyobb "gazdagságból" a legnagyobb "szegénységbe" zuhansz vissza. És Sok idő kell, míg ezt el tudod fogadni.

Szóval ne azért akarj felébredni, vagy megvilágosodni, hogy meggyógyulj. Hanem azért, hogy rájöjj az igazságra. Az igazságra, hogy a világ, ahogy eddig tapasztaltad, csupán illúzió. 

És legyen benned égő vágy, hogy ezt megtapasztalhasd.

Attila