Mi a csudát jelent, hogy én „az” vagyok?

2021.12.30

Nos, ha hiszed, ha nem, a jelenlegi világ mögött létezik egy másik világ is. És ez a világ egy különleges lény otthona. Ez a lény nem látható. Ez a lény nem született, és nem hal meg soha. Ez a lény nem anyagból van. Ennek a lénynek nincs neme. És végül ennek a lénynek nincs neve sem.

Amikor rátalálsz erre a világra, és rátalálsz erre a lényre, akkor rátaláltál az igazságra. Az igazságra, hogy valójában te ez a lény vagy. És nem az ember.

De miért nevezzük "az"-nak?

Az igazi éned, ez a lény, ez a jelenség, felette áll minden fizikának, amit ismerünk. Az egész egy felfoghatatlan, megfoghatatlan, megmagyarázhatatlan dolog. Az emberi fogalmak nem képesek leírni. Érzékszervekkel nem tudod megtapasztalni. Egyszerűen csak megjelenik benned tudomásként. Ezért nem lehet semmiféle névvel meghatározni.

Hívhatnánk léleknek, szellemnek, tudatosságnak, de ezek a fogalmak nem pontosak. Mert ezeknél sokkal több ez a valami. Ezek a fogalmak a jelenlegi világunkhoz kötik ennek a jelenségnek a létét, ezzel szemben ez a valami, ami az igazi lényed, túl van a mi világunkon. Ezért nincsen rá szó, ami leírhatná, hogy mi is ez.

"Az"

Nem marad más, minthogy így nevezzük. Mert ez a legtöbb, ami mondható róla. Az a valami vagyok, az a leírhatatlan valami, az a megmagyarázhatatlan valami, az a csodálatos valami vagyok. "Az" vagyok.

Csodálatos, mert ez a valami szeretetből van, békéből van, fényből van, semmiből van. Amikor végre rátalálsz, helyére kerül minden. És már nem zavar tovább ez az őrült világ.

Sajnos, azonban amíg meg nem tapasztalod, addig úgyse hiszed ezt el nekem. De ez nem az én bajom.

Csak a felébredés során tudod megismerni. Most is ott van, csak nem veszed észre.

Akarod megismerni? Akkor vágyj rá!

Attila