Mi a megszabadulás - Spira videó

2023.12.07

Ez egy nagyon jó videó a mélyülés folyamatáról. És arról, hogy a végcél a teljes érintetlenség elérése, inkább elérődése. Vagyis, hogy az önvaló ne vonódjon be semmibe (nem pontos a megfogalmazás, de érted, hogy értem, ugye?).

És tudom miről beszél, mert évekig tapasztaltam. Amikor remeteként élsz évekig igazi interakciók nélkül (én a kamionban), elég könnyen megy ez.

Azután megjött, hogy van még hova mélyülnöm. Megjelent a vágy a párkapcsolat iránt, ami vágy már régóta nem volt. Megjelent, hogy az önvalóm teljességét az ego világában is meg akartam élni. És ott úgy gondolom, hogy a párkapcsolatban valósulhat ez meg. Nos, jöttek is a leckék szépen sorban. De ezekben a kapcsolódásokban az érzelmek berántanak keményen.

De hezitálok Spira igazában. Vajon tényleg az a végcél, hogy érinthetetlenek legyünk az ego világa által? És ez vajon azt jelenti, hogy az egoban meg se jelennek ezek a dolgok? Vagy megjelennek, de az önvalóban lévőségünket abszolút nem zökkenti ki?

Arra emlékszem, hogy amikor tartósan a vanságban voltam, akkor maga voltam a béke, maga voltam a boldogság. Minden csak történt. De valahogy mintha belefáradtam volna ezt egyedül megélni. Akármennyire is ellentmondásosnak hangzik. De párkapcsolatban meg még nem tudom megélni. Mert elvisz (preszli) 🙂 az érzelem. Szóval van még itt tennivaló, mélyülnivaló bőven. 🙂

Attila