Mi is az a spirituális értelemben vett felébredés?

2020.05.10

A felébredés egy olyan pillanatnyi esemény vagy történés az életedben, amikor hirtelen észreveszed, hogy te valójában egy végtelen entitás vagy. Pontosabban, az esemény után, amikor arra gondolsz, hogy "én", akkor az egy nem fizikai megnyilvánulásként azonosul benned. Az én egy megfoghatatlan, anyagtalan, nemtelen, névtelen, kortalan valaminek tapasztalod, aminek nincs kiterjedése sem. Leginkább olyan, mint a tér. Ez az én nem látható, csak érezhető, érzed, hogy az a tér vagy. Érzed, hogy mint tér, valahol benne vagy a testben, de mégis körülötte is vagy egyszerre. 

A felébredés pillanatában az is tudatosul benned, hogy a tested, a gondolataid és az érzéseid valójában nem te vagy. Ez a test elme rendszer csak egy valami, ami magától működik. Magától gondolkodik, érez és cselekszik, és a felébredés pillanatában látod, hogy valójában neked annak működéséhez semmi közöd sincs. És azonnal konstatálod azt is, hogy szabad akarat sincsen.

Ez a két dolog egyszerre tudatosul benned. Tudatosul, hogy mi is vagy valójában, és tudatosul, hogy mi nem vagy valójában.

És tudatosul benned az is, hogy mindig is ez az entitás voltál, csak eddig nem vetted észre.

Ez a felébredés. (És nem a megvilágosodás.)

Ez az állapot megmarad veled örökre. 

Ezek után, amikor azt kérdezik, hogy ki vagy te, jobb híján azt tudod rá válaszolni, hogy én "az" vagyok. Mert nem lehet máshogy megfogalmazni azt, aki valójában vagyunk.

Ilyen egyszerű az egész.

Attila