Mi is az a spirituális értelemben vett megvilágosodás?

2020.05.23

A megvilágosodás egy olyan esemény, amikor térré változol, pontosabban a világ érzékelését, mint térként történő megfigyelő állapotból végzed. Azaz minden marad ugyanúgy, mint addig, belülről látod a világot, mint kinti dolgot, de azt érzed, hogy azonos vagy a világgal. Ez az érzés olyan, mintha az a kicsike kis lokalizált én, aki addig nézett ki a fejedből, egyszerre csak hirtelen kitágulna, és mindennek érezné magát. Ezért a legjobb megfogalmazás, hogy térként kezded érezni magad. 

Ez a tér, ami vagy (aminek érzed magad) teljesen új megtapasztalás, semmihez sem fogható. Azt érzed, hogy minden energia, ami maga a szeretet. Ez vesz körbe mindenhol, és te is abból vagy. Azonnal tudod és érzed, hogy egylényegű vagy mindennel. Rendkívül különleges, és egyben a legtermészetesebb dolog is egyben. Olyan, mintha szerelmes lennél, de nem valakibe, hanem mindenbe. Maga vagy a szerelem. Erre mondják leegyszerűsítve, hogy minden vagy. 

Nagyon fontos, hogy ez teljesen különbözik a felébredéstől. Ott megkapod az igazi én nézőpontját, és onnan látod a világot, itt viszont egyesülsz is ezzel a nézőponttal, és maga leszel a világ.

Fontos, hogy kívülről egyik esetben sincs változás. Ugyanannak tűnsz, aki addig is voltál. Nem nőnek szárnyaid, nem tudsz gondolatot olvasni, nem tudsz teleportálni, nem kezdesz el világítani. De belülről egészen más a megtapasztalás. 

Ez az állapot kegyelem. Erőből elérni nem lehet. Van aki spontán megkapja, de a legtöbben hosszú keresés után kapják meg, amikor már a keresést is feladják. Maga az állapot nem tartós, előbb utóbb bezárulsz, és visszaszűkülsz a térérzetből. 

Mégis azt gondolom, hogy érdemes ezt, vagy a felébredést a keresés zászlajára tűzni. Ne akadj el a különböző ezo izéknél. Menj tovább és tovább. Hidd el, megéri.

Attila