Mi NEM történik veled, ha felébredsz!

2022.06.11

Először is, NEM fogsz meggyógyulni! De mondom a többit is.


A rengeteg tévhit, ami a felébredéshez, megvilágosodáshoz kapcsolódik, többet árt mint használ.

Árt, mert olyan elvárásaid lesznek a felébredéssel kapcsolatban, amik nem fognak beteljesülni.

Árt, mert csak azoknak a "mestereknek" fogsz hinni, akik azt állítják, amiben te hinni akarsz.

Árt, mert miután csak ezeknek a "mestereknek" hiszel, akik valójában álpróféták, még messzebbre kerülsz attól, hogy valaha felébredj. Hiszen egyre kevésbé a jó irányba fogod keresni a felébredést.

És árt, mert a hülyeséget te is tovább terjeszted, és emiatt még több embert taszítasz majd el a helyes útról.


De szedjünk össze pár téveszmét a felébredéssel kapcsolatban.


Először is a felébredés után NEM fogsz meggyógyulni! Ha azért keresed a felébredést, hogy bárminemű betegségből általa majd kigyógyulj, csalódni fogsz. És aki ezt állítja, hogy meggyógyulsz a felébredéstől, az hazudik.

Csak egy példával szemléltetem ezt neked. Ramana Maharsi rákban halt meg 70 éves korában! Nézz róla videót, hogy mennyire beteg volt már a halála előtt is. Ha a világon élt egyik leghíresebb és legnagyobb felébredett tanító sem tudta a betegséget legyőzni, akkor te biztosan kigyógyulsz majd a sajátodból! Ja, nem!

Értsd meg, felébredni nem azért kell, hogy meggyógyulj tőle. Hanem azért, hogy meglásd, te nem a test vagy.

A tested ugyanúgy beteg lesz a felébredés után is, és az ego éned ugyanúgy szenvedni fog a betegsége miatt. De ha a felébredés után az igazi énedet éled, akkor onnan már szenvtelenül figyeled a test szenvedését. És végtelen békével elfogadod, hogy annak úgy kell lennie, ahogy van.


A felébredés után NEM múlnak el a gondolataid! Ha azért keresed a felébredést, hogy végre eltűnjenek azok a csúnya bántó gondolataid, csalódni fogsz. Aki azt állítja, hogy eltűnnek majd a felébredéssel a gondolataid, az biztosan nem felébredett ember.

A gondolatok az ego éned részei. És bizony a felébredés után is megmaradnak. Hidd el, nem tudod megszüntetni őket. Ráadásul gondolatok nélkül nem tudnál élni sem. Próbáld ezt meg elfogadni.

Értsd meg, felébredni nem azért kell, hogy megszűnjenek a gondolataid. Hanem azért, hogy meglásd, nem te gondolod a gondolataidat.

A felébredéssel meglátod, hogy a gondolatok csak jönnek és mennek, tőled függetlenül. Ezért már nem zavar, hogy ott vannak. Csak egyfajta háttérzajként tekintesz rájuk.


A felébredés után NEM szűnik meg az ego éned sem. Ha azért keresed a felébredést, hogy megszabadulj az ego énedtől, csalódni fogsz. Az ego éned nem hal meg, ugyanúgy megmarad, mint előtte volt. A megnyilvánult én maga az ego. Gondolj bele, mi más is lehetne?

Az ego én szükséges, hiszen egy felébredett is csak az ego énjén keresztül tud megnyilvánulni. Nem élhet senki nélküle. Az ego éned csak egyféleképpen szűnhet meg. Ha "fizikailag" meghal. Azzal azonban a felébredett éned megtapasztalása is megszűnik.

Értsd meg, felébredni nem azért kell, hogy megszűnjön az ego éned. Hanem hogy felismerd, te nem az ego vagy.

A felébredés után már nem az ego lesz a főnök. És azt is felismered, hogy csak az ego éneden keresztül tudsz megnyilvánulni. Te valójában benne élsz. Ezért az ego lesz a legjobb barátod. És csak szurkolsz majd neki, hogy jól alakuljon az élete.


A felébredés után NEM szűnik meg a duális világ sem. Ha azért keresed a felébredést, hogy megszabadulj a duális világtól, csalódni fogsz. A duális világ ugyanolyan marad, mint előtte volt. Ne dőlj be annak, aki szerint eltűnik.

És a duális világgal egyébként sincs semmi baj. Szükséges a megtapasztaláshoz. Az önvalóban nincs jó és rossz, szép és csúnya. Ott csak vanság van. Hogyan tudnád megtapasztalni mi a szép, mi a jó, mi a szerelem, mi a fájdalom, amikor az önvalóban ezek nem léteznek? Ezek csak a duális világban léteznek. Eldobnád ezt az összes megtapasztalást? Ugye, hogy nem?

Értsd meg, felébredni nem azért kell, hogy a duális világot megszüntesd. Hanem hogy meglásd, a duális világ nem a valóság. Az egész csak egy színdarab a színházban. De a maga módján ez egy gyönyörű színdarab.


A felébredés után NEM leszel hallhatatlan! Ha azért keresed a felébredést, mert félsz a haláltól, csalódni fogsz. Bizony a felébredés után is halandó ember maradsz. Vajon elhiszed a mesterednek, hogy ő hallhatatlan? Ugye, hogy nem?

De most komolyan, találkoztál már egyáltalán hallhatatlan emberrel? Persze gyönyörű ábránd, de bizony a felébredés után is meg fogsz halni. Mint ahogy Buddha is meghalt. Mint ahogy Ramana Maharsi is meghalt. Mint ahogy mindenki meghal egyszer.

Értsd meg, nem azért kell felébredni, hogy hallhatatlan legyél. Hanem hogy felismerd az igazi énedet, ami hallhatatlan.

De a tested továbbra is halandó marad. Az igazi éned megtapasztalása a testhez kötött. Csak rajta keresztül tudsz megtapasztalni mindent, és a halálakor az igazi éned megtapasztalása is megszűnik. De mivel már felismerted, hogy te az önvaló vagy, ami örök, már nem félsz többet a haláltól. Békével elfogadod, ha jön.


A felébredés után NEM fog minden vágyad teljesülni! Ha azért keresed a felébredést, mert azt hiszed, általa mindent elérhetsz majd, csalódni fogsz. A felébredett éned nem fogja semmi vágyadat teljesíteni. Ez nem így működik. Vajon aki ezt mondja, annak minden vágya teljesül? Ugye, hogy nem?

A felébredéstől nem leszel sikeres, és nem leszel gazdag sem. Sőt, a felébredés után rájössz, hogy ezek nem is fontosak. Hogy semmilyen vágyad nem fontos. Persze az ego vágyaid megmaradnak, de már nem uralnak téged.

Értsd meg, nem azért kell felébredni, hogy az egos vágyaidat megvalósítsd. Hanem hogy megértsd, minden úgy történik, ahogy történnie kell.

Hogy megértsd, te maga vagy az élet, legyen az bármilyen. És hogy megértsd, nem akarni kell, hanem áramolni a mindenséggel. És békével elégedsz meg azzal, amid van.


Sorolhatnám még a sok-sok téveszmét, amivel találkozni lehet. De most elég ennyi is. Mert nem ez a lényeg.

A lényeg az, hogy a felébredéssel az igazságot fogod megtalálni. Hogy a világ csak egy játék, és te csak egy játékszer vagy benne. Nem te irányítasz, nem te teremtesz, nem a tied egyetlen gondolatod, érzésed és cselekedeted sem. Veled csak történik minden.

A felébredés nem varázslat, nem lesz tőle semmi más, mint eddig volt.

Az egész csak egy tudomás. Az igazság felismerése. Hogy tudod, hogy mi is vagy valójában. Hogy már tudod, a világ csak illúzió.

Azonban az igazság tudása békét teremt benned. Egy végtelen nagy elfogadást, hogy minden rendben van. Mert hazaértél.

Ennyi.

Ez a cikk a felébredésről szól. Ha nem akarsz felébredni, akkor semmi baj sincsen azzal, amiben hiszel. Tedd azt, amit tenned kell. Legyen az bárminemű ezotéria vagy gyógyítás.

De ha a célod a felébredés, akkor fontold meg, amit írtam. Mert így közelebb juthatsz hozzá.

Attila