Mindfulness

2023.12.02

Amikor a minap írtam az oldalra a felébredés és annak megértése hat lépcsőfokból áll fejtegetésemet, belebotlottam a mindfulness leírásába is. Nos, nagyon meglepődtem. Mert a mindfulness maga a felébredettség figyelő állapota.

Persze pár dolog hiányzik belőle. Először is nincs meg magának a figyelőnek a vizsgálata, hogy az milyen tulajdonságokkal rendelkezik. És a másik, hogy nincs meg az azonosulás a figyelővel. Csak belehelyezkedés van az állapotba, megtapasztalása a figyelésnek, de nincs meg az éntudat átugrása erre a figyelőre.

Ami persze nem baj. Mert így is többet ad, mint bármi más ezotéria. Inkább legyél a figyelés, és a tudatosság, mint hogy angyalokkal foglalkozzál. Mert a tudatosság segít jelen lenni, segít meglátni, hogy mit is csinálsz valójában, míg az ezotéria inkább csak szép spirituális fantázia élményeket ad neked. Amik azonban nem segítenek tudatosabbá válnod az ego világában. Inkább mint egyfajta drog, csak a figyelmedet viszi el róla.

Szóval tök jó, hogy van ez a mindfulness, én mindenképpen támogatandó dolognak érzem. Hiszen mi felébredettek is ezt csináljuk. Próbálunk éberek lenni minél többször. Csak mi már tudjuk, hogy az éberség maga az igazi lényünk. Ennek ellenére nekünk is gyakorolnunk kell. Csak mi már tudjuk, hogy a gyakorlás során az igazi énünkbe helyezkedünk bele. Ami végülis egy felébredett mindfulness. 😊

Itt a cikk a mindfulnessről. Érdemes elolvasni. És ezos ismerőseiteket efelé irányítani.

https://mindfulnessegyesulet.hu/mi-a-mindfulness/

Attila