Ne dobj el mindent!

2021.11.28

Amikor spirituális keresővé válsz, két úton indulhatsz el. Hobbi szinten, vagy teljes szívvel. Most ez utóbbihoz adnék pár tanácsot.

Amikor komolyan elkezdesz a spiritualitással foglalkozni, akkor rátalálsz egy olyan világra, ami nagyon különleges és lenyűgöző. Annyira nagy és szerteágazó, hogy amint elkezded beleásni magad, egyre csak új és újabb területeit fedezed fel. Gyógyítás, teremtés, csodalények, múltba utazás, energetika, aura, buddhizmus, meditáció, és még ezernyi más terület, amivel foglalkozhatsz. Mind szebbnél szebb, és elképesztően varázslatosak.

Ahogy beleveted magad, észre se veszed, és ez a világ egyszercsak teljesen beszippant. Onnantól az életeddé válik. Ez tölti ki minden percedet, csak erről tudsz igazán beszélni, csak erre tudsz gondolni, egyfolytában ezzel foglalkozol.

És itt lehet baj.

Mégpedig az, hogy emiatt teljesen kilépsz az addigi életedből, és csak az újnak szenteled azt. Elfordulsz a barátaidtól, elfordulsz a szeretteidtől, feladod a munkádat, mindent ennek az új életnek rendelsz alá.

Kérlek, ne tedd ezt! Mert nem kell!

Ha igazi kereső vagy, akkor tudnod kell, hogy a spiritualitás célja a felébredés. Az a végállomás. Oda kell eljutnod.

És el kell hogy mondjam neked, hogy ennek eléréséhez nem kell eldobnod az addigi életedet.

Mert nem fogod ezt elérni ha egyfolytában meditálsz. Nem fogod elérni, ha a legjobb spirituális gyógyítóvá, vagy egyéb spirituális terület mesterévé képzed magad. Nem fogod elérni Indiában, Tibetben, Portugáliában sem, hiába utazol oda, mondjuk karmajógázni.

Nem fogod elérni egyetlen olyan tanfolyamon sem, ahol súlyos pénzeket kell fizetned, hogy valamit megtanulhass. Mert a felébredés nem ott van. Mert ezek az utak nem oda vezetnek.

A felébredés belül történik, és nem kívül. Ehhez semmi más nem kell, mint elkezdd keresni belül azt, aki képes figyelni a testedet, a cselekedeteidet. Megtalálni belül azt, aki "látja" a gondolataidat. Megtalálni azt a térszerű érzést magadban, aki az igazi lényed.

Persze szerezz tapasztalatokat a különböző területekről, mert jó, ha látod ezt az oldalát is. De a felébredést otthon, a szobádban is elérheted. Ezért azt tanácsolom, hogy ne dobj el mindent!

Találd meg az egyensúlyt a spiritualitás és az addigi életed között. A jelenlegi életed mellett is lehetsz teljes szívvel spirituális kereső. Ne veszítsd el a gyökereidet, és válj egy sodródó uszadékfává a tengeren. A spiritualitás ezen részei csupán varázslatok. Az igazság azonban a varázslaton túl van. Tapasztald meg, aztán haladd meg azokat. A célhoz körbe kell érned, ne akadj el útközben. Mert a cél maga a kezdetnél van. A cél eleve benned van. Most is. Oda kell majd visszaérned. Ezért ne dobj el mindent!

Attila