Ne költs a spiritualitásra!

2022.02.20

Mert amire költesz, az nem spiritualitás!

Amint elkezdesz a spiritualitás felé fordulni, mindenhol pénzes tanfolyamokba botlasz. Ilyen olyan (mondvacsinált) mesterek adnak neked mindenféle tanítást, avatást, ezernyi különböző területen. És persze nem ám egyszer húznak le, hanem szépen felépített többlépcsős rendszerben csalják ki tőled a pénzedet. Így lehetsz 32. szintű nadis, 5. szintű szuper reiki mester, 12 szintű theta healing oktató, vagy akármi más. De rengeteg pénzt elkölthetsz egyszerű csendülésre is. Érted, fizetsz azért, hogy csendben üldögélj napokig. Hahaha.

És mi történik? Semmi. Lehet, hogy te leszel a legmagasabb szintű akármi, de kb annyit ér, mintha azt mondanád, hogy mától te vagy Superman. A tudásodat csak azok hiszik el, akik ugyanúgy fizettek érte, mint te. Bizonyítani meg nem tudod. Csak gondolj bele, mennyi de mennyi spirituális gyógyító van, és ennek ellenére már több éve százával halnak meg a koronások. Vajon miért nem lepik el ezek a magasszintű mesterek a korházakat, és "adják" az "energiát" a szerencsétlen haldoklóknak? Mert pont annyit ér a tudásuk, mint a szenteltvíz. Azt legalább betiltották a járvány idején. :)

Értsd meg, hogy kamu az egész. Azt a pénzt, amit erre költenél, tedd félre megtakarításként. Sokkal jobban fogsz járni, hidd el nekem.

Mert amire költesz, az valójában nem spiritualitás. Hanem ezotéria. Kamu varázslástan. Lehet, hogy lesz tőle valami ezoterikus élményed, de ettől nem lesz jobb az életed. Az ezoterikus élmény nem spiritualitás. Csak ugyanolyan élmény, mintha megnéznéd a piramisokat Egyiptomban. De legalább azt el fogja hinni neked más is. És lesz róla fényképed is. :) Azt meg, hogy energiát küldtél akárkinek, csak te hiszed majd el. Vagy még te sem.

Aminek értelme van, az a valódi felébredett ember tanítását hallgatni, esetleg a közelében lenni. Mert ez vihet el téged is a felébredéshez. Mert a felébredés az egyetlen módszer, amivel megértheted, hogy mitől ilyen a világ. A felébredés a spiritualitás. A többi csak ezotéria. Amire kár pénzt költened. Csak a felébredés a fontos. Minden más kamu.

Csak gondolj bele, hogy fizetnél-e olyannak, aki Harry Potter varázslatokat tanítana neked? Miben különbözik ettől bármi más ezotéria? Mert még nem láttad filmen? Gondolkodj!

Attila