Nem a jelenlét a fontos! Ne azt hajkurászd!

2022.07.31

A felébredéses beszélgetések alatt mindig nagyon erős jelenlét jön létre körülöttünk. Ami egy csodás megtapasztalás. Azonban meg kell értened, hogy nem a jelenlét a fontos. Mert a lényeg a beszélgetés során megtapasztalt pillanat, amikor az igazi éned felismerése megtörténik. A jelenlét csak a köret körülötte.

De mi is ez a jelenlét?

A jelenlét egy olyan jelenség vagy esemény, amikor egy időre megváltozik a térérzékelésünk. Vagyunk valahol, ülünk egy padon vagy egy kávézóban, és azt érezzük, hogy egyszercsak egyfajta energiaburok vesz minket körül. Az a világ, amit addig érzékeltünk továbbra is ugyanott van, de mintha egy homályos fátyolon keresztül látnánk és érzékelnénk azt. Ezzel együtt azt is érezzük, hogy ez az energiaburokszerűség ami körülvesz minket, nagyon békés, és szeretetteljes. Minden elcsendesül, és az egonk ebben a békében és szeretetben nagyon jól érzi magát. Mintegy feloldódik benne. Egyfajta nyugalom lesz úrra a testen, alig vannak gondolatok, azok is békések. Megszűnik a stressz, elernyednek az izmok, ellazul minden. Egyfajta vanság állapot ez, amikor nem akarsz semmit, nem vágysz semmire, csak maradni és lenni ebben a békében, szeretetben. Egyfajta boldogság állapot ez, de nem a kiugrok a bőrömből féle, hanem egy minden úgy jó ahogy van boldogság érzés. Az idő érzékelése is megszűnik. Tudod, hogy van, de nem számít. Nem fontos már. Nem érdekel már. Csak az a vanság, amibe kerültél, az olyan jó. Mintha elmosódna minden körvonal. Mintha kitágulna egy kicsit az én tere, ami eddig a testbe volt zárva. Érzed, hogy ez valami különleges. Nem tudod mi ez, de nem is érdekel. Csak olyan jó. Szétárad a béke benned. És csak hagyod, hogy legyen.

Nos, mint olvasod, ez egy remek állapot. Egy csodálatos megtapasztalás. Már mindenki ismerte előtte is, de ilyen erős és ilyen tartós ritkán szokott lenni. És miután már tudod is, hogy mitől van, még jobban élvezed.

És sajnos olyan addiktív, hogy utána is ezt keresed. Én is ezt kerestem. És nagyon sokára értettem meg, hogy nem ez a fontos.

Hogy nem az állapot a fontos, hanem a tudomás.

A jelenlét állapot az igazi én kitágulásával jön létre. De nem ez a felébredett állapot. Ez csak annak egy következménye. A felébredett állapot csak maga a tudomás. Az, hogy tudod, hogy az a nem anyagból lévő valami vagy ott belül, és nem a test. Az a tudomás, hogy te nem az ember vagy, hanem a benne lévő hallhatatlan izé. Az az anyagtalan, nemtelen, kortalan valami, amire rátaláltál.

És a jelenlét csak egy állapot, amikor ez az izé kitágul, és nagyon érzed, hogy minden ő.

De előbb utóbb el kell engedned a vágyat a jelenlét után. Az igazi éned tudomása legyen meg. Az a fontos.

Párótoknak már írtam, hogy olyan ez, mint a magyarság tudatod. Akárhol vagy, mindig tudod, hogy magyar vagy. Mert az egy tudomás. Ha azonban külföldről hazamész, akkor érzed, hogy a hazádba értél haza. Hogy Magyarországon vagy. Hogy most otthon vagy. Ami egyfajta állapot. Otthon vagyok, és mintha kiterjednék. Bárkihez szólhatok, mindenki megért, és mindenkit értek.

Amikor Magyarországon vagy, az ebben a hasonlatban olyan, mintha jelenlétet tapasztalnád meg. De nem kell Magyarországon lenned, hogy tudd, te magyar vagy. A magyarságtudatod egy tudomás. Ami a jelen hasonlatban az igazi én tudomása. Az a jelenlét nélkül is mindig veled marad. Akárhol is vagy.

És ez a fontos. hogy tudd, te már "Az" vagy. Még akkor is, ha nem vagy jelenlétben. A jelenlét ritka kincs. Becsüld meg. De a vágyat el kell engedned. Úgyse te irányítod. Ha a teremtő azt akarja, abban leszel. Ha meg nem, az emléke veled marad örökre. Táplálkozz abból.

De hidd el, elég a tudomás. Az hozza el a békét, az indítja el a változást, attól leszel tudatosabb. Az a végső tudás. Az az igazság tudása, hogy minden illúzió, és hogy te nem az ember vagy. És ettől a tudástól már nem erőlködsz tovább, csak hagyod, hogy történjenek a dolgok úgy, ahogy történniük kell. Áramolsz.

És ehhez nem kell a jelenlét. Onnan nézve a jelenlét csak egy spirituális élmény. Engedd el azt is. Legyél csak tudomás. Fogadd el ezt, és lépj tovább. :)

Attila