Spiritualitás a felébredés után

2021.03.07

A felébredéssel gyökeresen megváltozik a nézőpontod.

A felébredés előtt: vagyok én, van egy világ elkülönülve tőlem, és esetleg van egy Isten vagy teremtő, aki szintén különálló tőlem.

A felébredés után: minden a teremtőből van, nincsen elkülönülve semmi sem. Nincs elkülönült én, és nincs elkülönült világ sem. Én nem különállóként vagyok teremtve, hanem egy vagyok (egylényegű vagyok) mindennel, és ez a minden a teremtőből van.

A felébredés előtt: van szabad akaratom, én döntöm el, hogy mi és hogyan történjen.

A felébredés után: nincs szabad akarat, minden gondolatom is maga a teremtő. Nem én gondolom a saját gondolatom, mert az énem sem egy elkülönült entitás. Én a teremtőből vagyok, amit gondolok, az a teremtő gondolata.

A felébredés előtt: a spiritualitás jelentése az, hogy mindenféle természetfölötti, az asztrológia, a reiki, a reinkarnáció, az angyaltan, a karma, stb, nézetek alapján a világ működését magyarázza.

A felébredés után: a spiritualitás jelentése az, hogy felébredj, hogy megtapasztald az igazi énedet. Minden más csak az ego világának játéka, melyek nem visznek közelebb a felébredéshez. Te magad vagy a természetfölötti, azt kell észrevenned, mert te "Az" vagy.

A felébredés után természetesen nem ítélsz el semmit sem, hiszen már tudod, hogy minden a teremtő kifejeződése. Ha valaki ebben vagy abban hisz, az úgy van jól. Neki azt kell hinnie, mert a teremtő éppen úgy nyilvánul meg benne. Csak egyet tehetek, hogy elmondjam, mint aki már régóta ezt éli, hogy az igaz spiritualitás célja maga a felébredés. És hogy a felébredés után már látod és tudod, hogy minden más "spirituális" tevékenység az ego világához tartozik. És mivel az ego világa nem valóságos, így azok sem azok.

Attila